Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ώρα για κινηματογράφο υψηλής ποιότητας (audio)

Εάν οι δελεαστικές προσφορές βίντεο κατά παραγγελία, η πληθώρα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών μέσω Διαδικτύου δεν σας συγκινούν τότε, σχεδόν με βεβαιότητα είστε εραστής της σκοτεινής αίθουσας! Της κινηματογραφικής αίθουσας.

Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των θεατών από το 2000 και μετά έχει μειωθεί στην Ευρώπη, ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο καταστροφικό όσο ακούγεται. Η κατάσταση ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα: σχεδόν ένας στους τρεις Γάλλους πήγε τουλάχιστον τέσσερις φορές στον κινηματογράφο το 2015. Την ίδια χρονιά ένας στους δέκα Έλληνες πήγε κινηματογράφο. Εξάλλου, το 2015 ήταν χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις εισιτηρίων στον κινηματογράφο — Πάντως, για να πούμε ολόκληρη την αλήθεια αυτό οφείλεται στο καινούργιο Star Wars που είχε βγει εκείνη τη χρονιά.

Εκτός από τις ενισχύσεις στην παραγωγή ταινιών, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει σε πολλές κινηματογραφικές αίθουσες να παραμένουν ανοιχτές και να προσφέρουν πρόγραμμα υψηλής ποιότητας. Η αίθουσα ποιοτικού κινηματογράφου όπου σας αρέσει να πηγαίνετε ίσως να ενισχύεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της ΕΕ. Αν όχι, μιλήστε στον ιδιοκτήτη του συνοικιακού κινηματογράφου σας. Μάθετέ του ότι μπορεί επίσης να λαμβάνει ενισχύσεις για να κάνει περισσότερο γνωστό τον κινηματογράφο άλλων ευρωπαϊκών χωρών ή να διαμορφώσει τους σινεφίλ του αύριο.