Quantcast

To 2024 είναι έτος Ευρωεκλογών. Οι ακροατές του realfm97.8 ρωτούν για τη δράση και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας. Tο realeurope απαντά!

Ρωτάτε - Απαντάμε: Διπλασιάζεται η χρηματοδότηση του εμβληματικού προγράμματος ERASMUS (audio)

Το Erasmus όχι μόνο δεν καταργείτε, αλλά αντίθετα ενισχύεται και με βεβαιότητα θα παραμείνει ένα από τα εμβληματικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μέλλον, αφού αποδεδειγμένα παίζει σπουδαίο ρόλο στην προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Η χρηματοδότησή του νέου Erasmus+ για την περίοδο 2021-2027 σχεδόν θα διπλασιαστεί, υπερβαίνοντας τα 28 δισ. ευρώ.

Το νέο Erasmus+ θα παρέχει περισσότερα εργαλεία και πόρους για τη στήριξη της κοινωνικής ένταξης. Για παράδειγμα, άτομα που ζουν με αναπηρίες, σε συνθήκες φτώχειας, σε απομακρυσμένες περιοχές, άτομα που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, και άλλες ευάλωτες κατηγορίες.

Το νέο πρόγραμμα θα καλύπτει πλέον και σπουδαστές που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων σε άλλη χώρα της ΕΕ. Θα βοηθήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που φέρνουν η επικείμενη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Χάρη στο Erasmus, οι νέοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα δωρεάν πάσο που δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για εκπαιδευτικούς σκοπούς (για παράδειγμα εντατικά μαθήματα ξένης γλώσσας ή συμμετοχή σε εργαστήρια μουσείων) και να ανακαλύψουν έτσι την πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης.

Επίσης, η πρωτοβουλία για τη δημιουργία «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων» θα επιτρέπει στους φοιτητές να παίρνουν πτυχίο συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της ΕΕ.