Οι ακροατές του RealFM ρωτούν για τη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μεγάλα ζητήματα της εποχής και της καθημερινότητας
Tο MyRealEurope απαντά

Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι πολίτες στη συνδιάσκεψη για τον Μέλλον της Ευρώπης (audio)

Η συνδιάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια των επόμενων συνεδριάσεων της τρίτης Ομάδας Πολιτών,  θα αναλυθούν ιδέες, απόψεις και προτάσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας, την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής, την παραγωγή ασφαλών και υγιεινών τροφίμων, τη μείωση των αποβλήτων, τη ρύθμιση της κατανάλωσης και την ενίσχυση των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας.

Τα θέματα αυτά χωρίστηκαν με τη σειρά τους σε πέντε θεματικές ενότητες προς συζήτηση:

-Καλύτερος τρόπος ζωής

-Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας

-Επανεξέταση των μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης

-Προς μια πιο βιώσιμη κοινωνία

-Υγεία

Τι έπεται;

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο στις 19-21 Νοεμβρίου, ενώ η τρίτη θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία στις 7-9 Ιανουαρίου.

Η τέταρτη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών ξεκίνησε τι εργασίες της στις 15-17 Οκτωβρίου. Στο επίκεντρο βρίσκεται "ο ρόλος της ΕΕ στον κόσμο και η μετανάστευση".

Η Διάσκεψη αναμένεται να καταλήξει σε συμπεράσματα έως την άνοιξη του 2022 και να προσφέρει καθοδήγηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Πάρτε μέρος και σεις και μοιραστείτε τις ιδέες σας για το μέλλον της Ευρώπης μέσω της πλατφόρμας της Διάσκεψης. Τις διαδικτυακές διευθύνσεις για την πλατφόρμα θα βρείτε στο site του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα καθώς και στον ιστότοπο του real.gr