Quantcast

"Χρυσάφι" υπόσχονται στους Καταλανούς

Με 750.000 ευρώ θα αμειφθεί κάθε παίκτης της Μπαρτσελόνα, αν η ισπανική ομάδα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.
Περίπου 18,5 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αν κερδίσουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ του Σαββάτου, ένα ποσό που θα κάνει πλουσιότερο κατά 750.000 ευρώ κάθε ποδοσφαιριστή της ισπανικής ομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun.

Όπως εκτιμάται, οι Καταλανοί θα αμείβονται με περίπου 8.000 ευρώ το λεπτό αγώνα ή 140 ευρώ το δευτερόλεπτο! Αν και πλέον οι αρμόδιοι του Καμπ Νου δεν ανακοινώνουν τα μπόνους τον παικτών, η βρετανική εφημερίδα θεωρεί πως το ποσό θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτό από την τελευταία κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009.

Όταν η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Ρώμη το 2009, ολοκληρώνοντας το τρεμπλ, τότε ως μπόνους είχαν διανεμηθεί στους παίκτες περίπου 18 εκατ. ευρώ

Φυσικά, το ποσό δεν θα διανεμηθεί ισόποσα σε όλους τους παίκτες της ισπανικής ομάδας, αλλά φημολογείται ότι ποδοσφαιριστές όπως Messi, ο Xavi και ο Andres Iniesta θα εισπράξουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -σε περίπτωση νίκης- θα αμειφθούν με περίπου 403.000 ευρώ ο καθένας, δηλαδή συνολικά θα μοιραστούν 10,4 εκατ. ευρώ.

Ο προπονητής των Καταλανών Pep Guardiola δήλωσε: «Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν και μέσα σε τρία χρόνια έχουμε βρεθεί σε δύο τελικούς, ίσως περάσουν 20 χρόνια ώσπου να τα ξανακαταφέρουμε»