Quantcast

Γεωργαντάς: Βοήθεια από την πολιτεία σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν για εμβολιασμό

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, για τη διαδικασία του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, αλλά και τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών που δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο, θα υπάρξει η παρέμβαση και η υποβοήθηση από την πολιτεία για να μπορέσει να γίνει ο εμβολιασμός.

Όσοι λαμβάνουν μήνυμα για εμβολιασμό αλλά δεν απαντούν εντός τριημέρου, χάνουν την προκράτηση που έχει γίνει για αυτούς, αλλά όχι και τη δυνατότητα για αλλαγή του ραντεβού, το οποίο μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.

Μέχρι ώρας, όσοι λαμβάνουν μήνυμα για εμβολιασμό, ενημερώνονται ότι πρέπει να προσφύγουν σε νοσοκομεία και όχι σε εμβολιαστικά κέντρα. Όπως υποστήριξε ο υπουργός ,τα τελευταία θα ανοίξουν σταδιακά και όσο καταφθάνουν στη χώρα οι δόσεις του εμβολίου. Εκτίμησε πως μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει ανοίξει κανονικά το σύστημα.

Στη δεύτερη φάση του εμβολιασμού είναι οι ευπαθείς ομάδες, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ αργότερα στη συνέχεια θα εμβολιαστεί η ηλικιακή ομάδα των 30-40.

Για του κατοίκους των ακριτικών νησιών θα υπάρξει ξεχωριστός προγραμματισμός, όπως δήλωσε ο υπουργός.

Όπως είναι γνωστό, στα ΚΕΠ και τα φαρμακεία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής, το ποσοστό των πολιτών που έχουν κλείσει ραντεβού μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων είναι πολύ ικανοποιητικό, σύμφωνα με τον υπουργό.