Quantcast

Αναβάθμισε τις εμπειρίες gameplay σου με τα… must-have gaming αξεσουάρ

Η αγορά κονσόλας αποτελεί μεν το πρώτο -απαραίτητο- βήμα για να απολαύσεις ό,τι καλύτερο έχει να σου προσφέρει το gaming, ωστόσο δεν είναι και το τελευταίο. Διότι μετά το ίδιο το σύστημα σειρά παίρνουν τα αξεσουάρ.

Μη βιαστείς να τα απαξιώσεις: με τα κατάλληλα… έξτρα θα αναβαθμίσεις τις εμπειρίες gameplay σου, παίζοντας τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες όπως τους αξίζει. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν και εξοπλίσου με τα άκρως απαραίτητα. Ποια είναι αυτά; Έλα να τα δούμε παρέα…

Δεύτερο χειριστήριο

Έχεις μόλις πάρει το καινούριο Xbox ή PlayStation σου και όπως είναι λογικό, οι φίλοι σου κάνουν… ουρά για να σε επισκεφθούν προκειμένου να παίξετε παρέα ένα ματσάκι στο FIFA ή το NBA 2K. Πώς όμως θα τα καταφέρετε χωρίς δεύτερο χειριστήριο; Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις λοιπόν, είναι να προμηθευτείς ένα ακόμα gamepad -ή σετ Joy Con στην περίπτωση του Switch- για παν ενδεχόμενο. Μπορείς μάλιστα να επενδύσεις σε ένα πιο «επαγγελματικό» χειριστήριο, αν κρίνεις ότι θα σε βολέψει περισσότερο. Και μόνος να παίζεις, θα έχεις πάντα ένα φορτισμένο backup για ώρα ανάγκης.

Headset

Τι γίνεται όταν όλοι στο σπίτι κοιμούνται ή απλά θες να παίξεις online σαν άνθρωπος μένοντας σε επαφή με τους συμπαίκτες σου; Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ένα headset που θα σε μεταφέρει αυτοστιγμεί στην «καρδιά» της δράσης, προσφέροντάς σου ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σου αφού θα είσαι σε θέση να αντιληφθείς κάθε ήχο. Επένδυσε σε ένα καλό headset με εικονικό σύστημα surround για μεγαλύτερη ακρίβεια και αν το budget σου το επιτρέπει, προτίμησε ασύρματη πρόταση για να γλιτώσεις μια και καλή από τα ενοχλητικά καλώδια. Αν το μικρόφωνο έχει και εξουδετέρωση θορύβων -για καθαρότερες συνομιλίες- είναι bonus.

Τιμονιέρα

Δε λέει εν έτει 2021 να παίζεις racing games τύπου Forza, Gran Turismo, F1 και DiRT ακόμα με τον αναλογικό μοχλό και το RT/R2 για γκάζι. Απλά δεν γίνεται, τέλος. Απόλαυσε τα παιχνίδια αγώνων ταχύτητας όπως τους αρμόζει με μία τιμονιέρα. Το κόστος της εξαρτάται από το budget σου -υπάρχουν προτάσεις για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Ακόμα και τα φθηνότερα μοντέλα ωστόσο θα σου προσφέρουν μία ρεαλιστικότερη και πιο συναρπαστική εμπειρία απ’ ό,τι το πιστό σου χειριστήριο. Θα σου προτείναμε να πλαισιώσεις το δίδυμο τιμονιέρας-πεταλιέρας και με μοχλό ταχυτήτων για μία ολοκληρωμένη εμπειρία -και για να πάψεις να χρησιμοποιείς αυτόματες ταχύτητες λες και οδηγείς Smart. 

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία

Είναι δυνατόν να πας στον «πόλεμο» χωρίς τα απαραίτητα εφόδια; Αν στη… μάχη του gaming το χειριστήριο είναι το όπλο σου, τότε οι μπαταρίες είναι τα πυρομαχικά σου. Όσο για το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί; Μέσα σε όλα τα άλλα, να πρέπει να αλλάζεις και μπαταρίες στο gamepad. Αν προετοιμαστείς κατάλληλα βέβαια δε θα αγχωθείς για τίποτα τέτοιο. Πώς; Θα επενδύσεις σε μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Αυτή τοποθετείται στη θέση των απλών ΑΑ μπαταριών που παίρνει ένα χειριστήριο και έτσι, ακόμα κι όταν αδειάσει, φορτίζεται ξανά με ένα καλώδιο ενώ εσύ μπορείς κάλλιστα να παίζεις παράλληλα. Τόσο απλά.

Βάση φόρτισης

Σε περίπτωση τώρα που το χειριστήριό σου λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, υπάρχει τρόπος για να κάνεις τη ζωή σου ακόμα ευκολότερη και να διασφαλίσεις πως δεν πρόκειται να πρέπει να διακόψεις το παιχνίδι σου για να συνδέσεις καλώδια. Μία βάση φόρτισης θα σου επιτρέψει να διατηρήσεις τον χώρο σου καθαρό. Όσο δεν παίζεις, το χειριστήριό σου θα βρίσκεται σε αυτή τακτοποιημένο φορτίζοντας παράλληλα. Όταν έρθει η ώρα και το χρειαστείς, η μπαταρία του θα είναι γεμάτη και αυτό πανέτοιμο να αντέξει για όλη τη διάρκεια του gaming session σου -όσο κι αν διαρκέσει αυτό!

Θήκη μεταφοράς

Η εν λόγω αγορά αφορά ως επί το πλείστον το Nintendo Switch, τη μόνη κονσόλα της αγοράς που χρησιμοποιείται -και- ως handheld. Είμαστε σίγουροι πως δεν θες να πάθει κάτι το ακριβό σου Switch, έτσι δεν είναι; Για τον λόγο αυτό παρ’ του όσο πιο άμεσα γίνεται μία θήκη μεταφοράς. Μπορείς να διαλέξεις εσύ σχήμα και χρώμα βάσει των προτιμήσεών σου. Όπου κι αν καταλήξεις, η θήκη σου θα σου δώσει τη δυνατότητα να πάρεις μαζί την κονσόλα σου, προστατεύοντάς τη κατά τη μεταφορά. Παράλληλα θα σε διευκολύνει σημαντικά, αφού πέραν του ίδιου του Switch, θα χωρέσει και τα cartridges των αγαπημένων σου παιχνιδιών για να μη σου λείπει τίποτα.

Προπληρωμένη κάρτα

Μην το γελάς καθόλου και κυρίως μην αφήσεις την αγορά προπληρωμένων καρτών για τελευταία στιγμή. Η μεγάλη ευκολία μίας τέτοιας κάρτας είναι πως σου επιτρέπει να βάλεις χρήματα στο ψηφιακό σου πορτοφόλι οποιαδήποτε στιγμή. Τι κερδίζεις έτσι; Πέραν του ότι θα είσαι σε θέση να εκμεταλλεύεσαι τις προσφορές που εντοπίζεις, θα έχεις την ευχέρεια να αγοράζεις και να κατεβάζεις στη στιγμή ολόκληρα παιχνίδια ή επιπρόσθετο περιεχόμενο. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, γι’ αυτό κι εσύ φρόντισε το πορτοφόλι σου σε Xbox Store και PlayStation Store να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες σου.