Quantcast

Αναβάθμιση Τώρα!

Υπάρχει ακόμα -λίγος- χρόνος για μια ιδανική λύση ενόψει της λήξης υποστήριξης για τα Windows 7.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: η υποστήριξη της Microsoft για τα Windows 7 λήγει στις 14 Ιανουαρίου 2020. Αυτό σημαίνει ότι μετά από αυτή την ημερομηνία η εταιρεία δεν θα παρέχει ενημερώσεις και τεχνική υποστήριξη για τα PC που θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα των Windows 7.

10 πετυχημένα χρόνια, όμως… πάμε για άλλα!

Τα Windows 7 ολοκληρώνουν τον επίσημο κύκλο τους για τη Microsoft ύστερα από 10 χρόνια. Επειδή χιλιάδες χρήστες παρέμειναν πιστοί σε αυτό το αναμφίβολα επιτυχημένο λειτουργικό σύστημα, έχοντας προσπεράσει ακόμα και την ευκαιρία της δωρεάν και αυτοματοποιημένης αναβάθμισης στα Windows 10 το 2017, είναι δεδομένο ότι τώρα, λιγότερο από 2 μήνες πριν το τελικό deadline, η μετάβαση δημιουργεί δυσκολίες και ερωτήματα. Η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει μια καμπάνια για να διευκολύνει τους τελευταίους «πιστούς» των Windows 7, είτε είναι επιχειρήσεις είτε μεμονωμένοι καταναλωτές, να προχωρήσουν τη διαδικασία αναβάθμισης χωρίς άγχος, αλλά όσο γίνεται πιο άμεσα.

Τι σημαίνει η λήξη υποστήριξης;

Συγκεκριμένα, η εταιρεία καταρχήν διευκρινίζει ότι μετά τις 14 Ιανουαρίου οι υπολογιστές θα συνεχίσουν να λειτουργούν, φαινομενικά «κανονικά», ωστόσο δίχως τις παρακάτω βασικές παροχές της Microsoft:

  • Τεχνική υποστήριξη για οποιοδήποτε πρόβλημα

  • Ενημερώσεις λογισμικού

  • Ενημερώσεις ή επιδιορθώσεις ασφαλείας

Με άλλα λόγια, τα PC που θα επιμείνουν στη χρήση των Windows 7 θα είναι πολύ πιο εκτεθειμένα και ευάλωτα σε κινδύνους από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Η προφανής λύση για να διατηρηθεί η ασφάλεια σε υψηλά επίπεδα, είναι η μετάβαση στα Windows 10 Home (οικιακοί χρήστες) ή Pro (επιχειρήσεις), μια αναβάθμιση που θα εξελιχθεί ιδανικά εφόσον συνδυαστεί με ένα νέο (ή μερικά νέα) PC.

Αναβάθμιση τώρα στα Windows 10 Home ή Pro - Προλαβαίνουμε;

Φυσικά και προλαβαίνετε, αρκεί να αγοράσετε μια πλήρη, γνήσια έκδοση των Windows 10 Home ή Pro, εύκολα, γρήγορα και -αν επιθυμείτε- online από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft. Η εγκατάσταση των Windows 10 σ’ ένα PC που λειτουργούσε με Windows 7 είναι μια απλή διαδικασία, ωστόσο δεν συνιστάται από τη Microsoft. Αντίθετα, αυτός ο παγκόσμιος ηγέτης της τεχνολογίας μάς καλεί να επενδύσουμε σε νεότερες συσκευές, ανάλογα με τις δυνάμεις μας: σε κάθε περίπτωση, οι σύγχρονοι υπολογιστές είναι ταχύτεροι, ισχυρότεροι, και -πολύ βασικό- πωλούνται με τα Windows 10 ήδη εγκατεστημένα.

Μια μικρή επένδυση τώρα, για πραγματική εξοικονόμηση σε βάθος χρόνου

Χάρη σε δυνατότητες όπως οι πιο εξελιγμένοι solid state drives, τα νέα PC των περισσότερων κατασκευαστών είναι πιο γρήγορα, διαθέτουν πιο ανθεκτικές μπαταρίες, πετυχαίνουν σημαντικά μεγαλύτερες επιδόσεις και, ίσως το κυριότερο, διατίθενται σε πολύ καλύτερες τιμές συγκριτικά με πριν από λίγα χρόνια. Παράλληλα, εκτελούν λειτουργίες όπως το multitasking με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, ενισχύοντας την απόδοση και την παραγωγικότητα.

Μεταφέρετε με άνεση ό,τι χρειάζεστε, όπου το χρειάζεστε

Έγγραφα, αρχεία, φωτογραφίες, οτιδήποτε πολύτιμο (ή μη) διαθέτετε στους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε σήμερα, μπορεί πια εύκολα και με ασφάλεια να σωθεί στο OneDrive ή σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όταν πάρετε το νέο PC στα χέρια σας, θα μπορείτε με την ίδια άνεση να του μεταφέρετε ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντας στο Cloud ό,τι δεν χρειάζεστε άμεσα. Έτσι, θα έχετε μεγαλύτερο χώρο στο αναβαθμισμένο περιβάλλον, αλλά και όλα σας τα αρχεία άμεσα διαθέσιμα από οποιαδήποτε συσκευή σας.

Η ζωή προχωρά…το ίδιο και οι υπολογιστές μας

Εξοπλισμένοι με Windows 10, Office 365 και τεχνολογία Intel® vPro™,

οι νέοι υπολογιστές μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα, προσφέρουν μεγαλύτερη ενσωματωμένη ασφάλεια και παρέχουν βελτιωμένη εξατομίκευση, με αυξημένη λειτουργικότητα των εφαρμογών. Με απλούστερη διαχείριση και μεγαλύτερη ευκολία αναβαθμίσεων, ευνοούν την εξοικονόμηση χρόνου, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση του ελέγχου.

Είναι, λοιπόν, τώρα η ώρα για το κρίσιμο -και χρήσιμο- άλμα προς ένα ακόμα πιο αποδοτικό, καλύτερο, μέλλον.