Quantcast

Dell Precision 5530 2-in-1: Σχεδιάζει... το μέλλον!

Ο φορητός σταθμός εργασίας (mobile workstation), ο Dell Precision 5530 2-in-1,  προσανατολίζεται σε επαγγελματίες στους κλάδους του τεχνικού και μηχανολογικού σχεδίου, των γραφικών τεχνών, και γενικά όσων επαγγελματιών επωφελούνται από τη δυνατότητα σχεδίασης σε οθόνη αφής με τη χρήση ειδικής γραφίδας, την οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς προαιρετικά.

Είναι δυνατός, ευέλικτος και με εξαιρετική σχεδίαση. Είναι ο μικρότερος φορητός σταθμός εργασίας που λειτουργεί σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές:

  • Ως κανονικός φορητός υπολογιστής
  • Ως tablet με επιπλέον δυνατότητα χρήσης γραφίδας
  • Σε διάταξη «τέντας» για προβολή περιεχομένου ή εναλλακτικό τρόπο σχεδίασης

Με μεγάλη υπολογιστική ισχύ, συνδυάζει επεξεργαστή Intel Core i5 vPro 8ης γενιάς και υποσύστημα γραφικών AMD Radeon PRO WX VEGA M GL 4GB για άνετη χρήση με απαιτητικά σχεδιαστικά προγράμματα. Υποστηρίζεται με μεγάλη μνήμη μέχρι 32GB DDR4 και ταχύτατα μέσα αποθήκευσης NVMe PCIe μέχρι 2ΤΒ και δυνατότητα αυτοκρυπτογράφησης για μέγιστη ασφάλεια δεδομένων.

Διαθέτει εκπληκτικής ποιότητας οθόνη αφής 15,6 ιντσών Full HD τεχνολογίας IGZO 4 για χρωματική ακρίβεια, με υπερκάλυψη του στάνταρ χρωματικού συνόλου sRGB, και μεγάλες γωνίες θέασης. Εχει επίσης, επίστρωση Corning Gorilla Glass 4, δύο φορές πιο ανθεκτική σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα για επιλογή οθόνης ακόμη υψηλότερης ανάλυσης,  UltraSharp 4Κ Ultra HD (3.840x2.160) InfinityEdge, 15,6 ιντσών, με 100% κάλυψη Adobe RGB. Είναι κατασκευασμένος από κορυφαία υλικά που αντέχουν κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες εργασίας. Ειδικότερα ο Precision 2-in-1 κατασκευάζεται από ανθεκτικό επεξεργασμένο αλουμίνιο, καθώς και στήριγμα παλάμης από ανθρακονήματα για μέγιστη αντοχή και ελάχιστο βάρος. Ο υπολογιστής έτσι είναι κατάλληλος για επαγγελματική χρήση εκτός γραφείου σε χώρους όπως για παράδειγμα σε εργοτάξια.

Προσφέρει στον χρήστη ιδανική αίσθηση πληκτρολόγησης. Η πρωτοποριακή σχεδίαση του πληκτρολογίου με μαγνητική ανύψωση (MagLev) μειώνει το πάχος του κατά 24%, χωρίς να θυσιάζει την εμπειρία πληκτρολόγησης, καθιστώντας τον υπολογιστή ιδανικό για εντατική πληκτρολόγηση επαγγελματικών εγγράφων.

Διαθέτει μεγάλη αυτονομία και προσαρμοστικότητα. Αναλυτικότερα,  με αυτονομία μέχρι και 15 ώρες, δίνει την ελευθερία χρήσης για πολλές ώρες μακριά από παροχή ρεύματος. Το software Dell Power Manager δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την ακουστική, τη θερμοκρασία και την απόδοση του υπολογιστή ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και να επεκτείνουν έτσι ακόμη περισσότερο την αυτονομία.

Χαρίζει στους χρήστες φυσική αίσθηση χρήσης. Ειδικότερα, η προαιρετική ενεργή γραφίδα Dell Premium προσφέρει ακριβέστατη ευαισθησία πίεσης (4.096 επίπεδα), λειτουργικότητα κλίσης για λεπτομερή σκίαση κατά τη σχεδίαση και μικρό χρόνο καθυστέρησης, για φυσική εμπειρία χρήσης γραφίδας για σημειώσεις, σχεδίαση, ζωγραφική.

Έχει κορυφαία συνδεσιμότητα. Οι δύο θύρες Thunderbolt™ 3 και οι δύο θύρες USB Type-C επιτρέπουν άμεση φόρτιση  της μπαταρίας αλλά και τη σύνδεση και τροφοδοσία επιπλέον συσκευών, καθώς και τη σύνδεση μέχρι και 2 οθονών 4K. Η τεχνολογία Thunderbolt™ 3 επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως 40 Gbps, δηλαδή 8πλάσια σε σχέση την ταχύτητα του USB 3.04.

Αναφορικά με την επεκτασιμότητά του ο Precision 5530 2-in-1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους σταθμούς σύνδεσης της Dell, οι οποίοι προσφέρουν συνδέσεις ενός και μόνο καλωδίου για τροφοδοσία, δίκτυο Ethernet, ήχο και βίντεο. Με την προσθήκη του προαιρετικού σταθμού σύνδεσης Dell Thunderbolt™ Dock ο χρήστης απολαμβάνει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και υποστήριξη μέχρι και 3 οθονών Full HD ή 2 οθονών 4K. Διατίθεται με 3ετή εγγύηση Dell Next Business Day.  

Ο σταθμός εργασίας Dell Precision έχει επιλεχθεί ήδη από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. 

-        Η Dell συνεργάστηκε με τη Sony Pictures για την παραγωγή της ταινίας Spider-Man: Homecoming, για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκαν 1.000 σταθμών εργασίας Dell Precision, περισσότεροι από 4.000 Dell servers, και πάνω από ένα petabyte αποθηκευτικών μονάδων Dell/EMC: https://www.dell.com/learn/lt/en/ltcorp1/press-releases/2017-06-01-sony-pictures-and-dell-team-up-on-spider-man-homecoming

-        Σταθμοί εργασίας Dell Precision χρησιμοποιήθηκαν για τα εντυπωσιακά γραφικά και animations σε γιγαντο-οθόνες για τις συναυλίες της περιοδείας 360ο των U2: https://blog.dell.com/en-us/dell-in-360-at-the-center-of-u2-s-tour/

-        Η Jaguar χρησιμοποίησε Dell Precision για τη σχεδίαση του φουτουριστικού της οχήματος I-PACE, με τεχνολογίες αιχμής, όπως εικονική πραγματικότητα: https://www.dell.com/en-us/work/learn/assets/videos~en/documents~customer-stories-jaquar.aspx

-        Η εταιρεία Area Sq χρησιμοποιεί Dell Precision για τη σχεδίαση πρωτοποριακών εργασιακών χώρων, χρησιμοποιώντας εργαλεία τρισδιάστατης μοντελοποίησης, όπως AutoCAD και 3DS Max.: https://www.dell.com/learn/us/en/04/videos~en/documents~precision-5720-aio-video.aspx?c=us&l=en&s=bsd