Κίνα: Δημιουργία ρομπότ αποκατάστασης του κάτω άκρου

Ερευνητές στην Κίνα δημιούργησαν ένα ρομπότ αποκατάστασης του κάτω άκρου το οποίο σύντομα θα τεθεί υπό κλινική δοκιμή, σύμφωνα με το περιοδικό China Science Daily. 

Το ρομπότ δημιουργήθηκε από μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας, θυγατρική της Αεροπορικής Βιομηχανίας της Κίνας, που επικεντρώνεται στη δημιουργία ρομπότ.

Το συγκεκριμένο ρομπότ ενσωματώνει την αεροπορική τεχνολογία με την παραδοσιακή θεραπεία αποκατάστασης. Μπορεί να παρακολουθεί τους ασθενείς σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που βοηθά στη βελτιστοποίηση της θεραπείας τους. Χρησιμοποιεί επίσης εύκαμπτα σύνθετα υλικά και τεχνολογία 3D εκτύπωσης, επιτρέποντας στους ασθενείς να το προσαρμόσουν και να το χρησιμοποιήσουν για να καθίσουν, να σταθούν και να περπατήσουν.

Το ρομπότ έχει εντελώς ανεξάρτητα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης, της μεθόδου ελέγχου και του σχεδιασμού του λογισμικού. Η εταιρία κατασκευής συνεργάστηκε επίσης με το νοσοκομείο Σιτσιάνγκ στην επαρχία Σαανσί, για τη δημιουργία από κοινού ενός ερευνητικού κέντρου για τα ρομπότ αποκατάστασης, με στόχο την παροχή περισσότερων δεδομένων για τέτοια ρομπότ.