Αγία Σοφία: Οργή για τη... χαλαρή selfie πάνω στο χαλί - ΒΙΝΤΕΟ

Οργή προκαλούν οι εικόνες βεβήλωσης του εσωτερικού της Αγίας Σοφίας, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και δείχνει έναν “πιστό” να ποζάρει... χαλαρός πάνω στο χαλί που στρώθηκε στο δάπεδο του εμβληματικού μνημείου, όπου έγινε και η πρώτη μουσουλμανική προσευχή. Ο άνδρας έχει ξαπλώσει στο χαλί, λες και είναι στο κρεβάτι του, και βγάζει μία selfie φωτογραφία. Εντύπωση προκαλεί πως κανείς απ’ όσους βρίσκονται γύρω του δεν φαίνεται να αντιδρά σε αυτή την εικόνα.

Την προσευχή του μπαϊραμιού τέλεσε ξανά ο επικεφαλής Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς. Ο Τούρκος αρχιιμάμης επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο ακραίου συμβολισμού κάνοντας λόγο για «μεγάλη κατάκτηση» και επαναφέροντας στον νου τις εικόνες βαρβαρότητας, με το οθωμανικό σπαθί που κρατούσε ο Ερμπάς την πρώτη φορά που ανέβηκε στον άμβωνα. Το παρών στην τελετή του μπαϊραμιού έδωσαν υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega: