Quantcast

Bίντεο ντοκουμέντο από το αιματηρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο

Για το περιστατικό έγιναν τέσσερις συλλήψεις. 

Βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από το Εφετείο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Μομφεράτου, όπου ένας 24χρονος μαχαιρώθηκε από ομάδα 15-20 νεαρων το πρωί της Τετάρτης, έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 11 το πρωί οδός Λουκάρεως έξω από το εφετείο μία ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εντοπίζει τον 24χρονο που πήγαινε στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος αρχίζει να τον χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα κάποιος από την παρέα βγάζει ένα μαχαίρι και τον τραυματίζει στον μηρό.

«Αίμα ποτάμι προσπαθήσαμε να το σταματήσουμε» είπε αυτόπτης μάρτυρας. 

Μόλις 15 μέτρα από το σημείο της επίθεσης βρίσκεται μία κλούβα της αστυνομίας με διμοιρία τον ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης αλλά και χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους νεαρούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα (22-3-2023) και ώρα 11:00 κατά την εξέλιξη εκδίκασης ποινικής υπόθεσης με οπαδικό υπόβαθρο στο Εφετείο, ομάδα περίπου 20 ατόμων κινούμενη σε παρακείμενη οδό, επιτέθηκε σε βάρος δύο ατόμων, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο έναν εξ’ αυτών.

Οι δυνάμεις αποκατάστασης τάξης που λάμβαναν μέτρα εξωτερικά του Εφετείου προέβησαν σε χρήση των αναγκαίων δημόσιων ειδών και τα άτομα διέφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Οι ανωτέρω αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε σε παρακείμενη οδό από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Κατά τον έλεγχο εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, κουκούλες και άλλα αντικείμενα.

Ανωτέρω οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην ανωτέρω επίθεση και συνελήφθησαν».

Βερβεσός: «Απαράδεκτη η αδράνεια της Αστυνομίας»

Ανακοίνωση για το αιματηρό επεισόδιο που έγινε έξω από το Εφετείο το πρωί της Τετάρτης εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  Δημήτρης Βερβεσός. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το σημερινό αιματηρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών και μάλιστα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου παρουσία αστυνομικής δύναμης η οποία επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας σε ένα δικαστικό μέγαρο, όπου καθημερινά δίνει το παρόν  ένας σημαντικός αριθμός λειτουργών και συλλειτουργών της δικαιοσύνης, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών.

Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές (!!!). Δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά θύματα, για να επαναληφθούν όσα τραγικά ζούμε τις τελευταίες μέρες. Δεν θα αρκούν πάλι οι εκ των υστέρων δικαιολογίες και οι αναλήψεις ευθυνών (…).

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό συνθήκες που αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι προσερχόμενοι, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στα δικαστικά μέγαρα της χώρας να αισθάνονται αλλά και να είναι πράγματι ασφαλείς.

Επίσης δεν αρκεί πάλι να διενεργηθεί άλλη μια αλυσιτελής ΕΔΕ, από αυτές που παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα σε αυτούς τους αστυνομικούς που ολιγώρησαν δραματικά να επέμβουν.