Quantcast

«Λόγχη 3/22»: Εντυπωσιακές εικόνες από την εκπαίδευση μονάδων του ΠΝ στο Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό των εθνικών ασκήσεων «Αναγνώριση Ακτών» και «Λόγχη 3/22», στην θαλάσσια περιοχή Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου καθώς επίσης και στο Μυρτώο Πέλαγος, πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στις ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, αεροπορίας Ναυτικού, υποβρυχίων καταστροφών καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, πυρών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού, γυμνάσια αντιαεροπορικού πολέμου με τη συμμετοχή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, διοικητικής μέριμνας, επικοινωνιών καθώς και γυμνάσια αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

Σκοπός των ασκήσεων είναι η διατήρηση και η περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου.