Quantcast

Προμαχώνας: Ουρές στα σύνορα - Εντατικοί έλεγχοι στους ταξιδιώτες - BINTEO

Μπορεί αυτή τη στιγμή η κίνηση να πραγματοποιείται με πιο ομαλούς ρυθμούς στον Προμαχώνα, όμως νωρίτερα υπήρχαν ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων στα σύνορα.

Εκατοντάδες είναι οι τουρίστες που καταφθάνουν από τις γειτονικές χώρες. Το αδιαχώρητο επικρατεί στα σύνορα, όπως αποκαλύπτουν βίντεο και φωτογραφίες, με τους οδηγούς να παραμένουν σε πολύ χαμηλές ταχύτητες.Ο μέσος όρος αναμονής για να εισέλθει κάποιος στην ελληνική επικράτεια, είναι τα 50-60 λεπτά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εντατικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορoνοϊό σε όσους καταφθάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr οι τουρίστες που έχουν κάνει ήδη το μοριακό τεστ στη χώρα τους και είναι αρνητικό, εισέρχονται στη χώρα χωρίς να υποβληθούν στον αντίστοιχο έλεγχο. Επιπλέον, όλοι διαθέτουν τον ειδικό QR code που δείχνει από ποια περιοχή έρχονται. Ανάλογα με την επικινδυνότητα της περιοχής και τα κρούσματα που έχουν καταγραφθεί, οι έλεγχοι αυξάνονται. Η κίνηση αυτή τη στιγμή στο σημείο πραγματοποιείται με πιο ομαλούς ρυθμούς.