Ψαριά «μαμούθ»: Χρειάστηκε γερανός για να την ξεφορτώσουν - Το μεγαλύτερο ψάρι που έπεσε στα δίχτυα τους ζύγιζε 84 κιλά!

Έξι τεράστιους τόνους, από 35 έως 84 κιλά έκαστος, ψάρεψε το αλιευτικό από την Κάρπαθο «Παναγία Πουλαριανή» στο πέλαγος του Νοτίου Αιγαίου και τους ξεφόρτωσε στο λιμάνι της Νάξου.

O μεγαλύτερος από τους τόνους είχε μήκος 1,91 μ. και ζύγιζε 84 κιλά και για να μεταφερθεί από το αλιευτικό στη ζυγαριά χρειάστηκε ο γερανός του σκάφους!

Επίσης ανάμεσα στα έξι «τέρατα» ήταν ένας ακόμη τόνος μήκους 1,74 μ. και 71 κιλά κι ένας 1,68 μ. και 64 κιλά.

Το αλιευτικό έφτασε στη μικρή σκάλα της Νάξου περίπου στις 5:00 το απόγευμα της Τετάρτης και ξεφόρτωσε τους τόνους παρουσία στελεχών του Λιμεναρχείου Νάξου που διενήργησαν έλεγχο στα ψάρια προκειμένου να διαπιστώσουν αν η αλίευσή τους, το μέγεθος και το βάρος τους είναι σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Στη συνέχεια ξαναφορτώθηκαν σε φορτηγό αυτοκίνητο για να πάνε στον προορισμό τους.

 

Όπως ανέφερε στο naxostimes.gr στέλεχος του Λιμενικού Νάξου το συγκεκριμένο είδος ψαριού (ο τόνος) για να αλιευτεί θα πρέπει να είναι άνω του 1,15 μ. ή περισσότερο από 30 κιλά.

Σε ότι αφορά την παραπάνω «χρυσή» ψαριά τα στελέχη του Λιμεναρχείου τα μέτρησαν, τα ζύγισαν και όλα ήταν νόμιμα χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα αλιεύματα, το πιο μικρό των οποίων ήταν 35 κιλά.

Νάξος - ψαριά - 300 κιλα - γερανος

Νάξος - ψαριά - 300 κιλα - γερανος

Νάξος - ψαριά - 300 κιλα - γερανος

Νάξος - ψαριά - 300 κιλα - γερανος