Quantcast

Συνελήφθη άνδρας που άγγιξε το φέρετρο της βασίλισσας Eλισάβετ - ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση επικράτησε στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένας άνδρας κινήθηκε προς το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και το άγγιξε με αποτέλεσμα η ασφάλεια να τον ακινητοποιήσει και στη συνέχεια η αστυνομία να τον συλλάβει.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε δεκάδες πολίτες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στην Ελισάβετ.

Ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, σύμφωνα με τον Guardian.

Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό την 2η ημέρα που το κοινό κλήθηκε να περάσει μπροστά από το φέρετρο της βασίλισσας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες που περίμεναν στη μεγάλη ουρά για να δουν το φέρετρο της βασίλισσας.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και τα τρία άλλα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ πήραν για δεκαπέντε λεπτά θέσεις γύρω από το φέρετρο που εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Λονδίνο, περιστοιχισμένοι από το πλήθος που έμεινε επί πολλές ώρες στην ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα.

Φορώντας στρατιωτικές στολές και με το κεφάλι κατεβασμένο ο Κάρολος, η Άννα, ο Αντριου και ο Εντουαρντ παρέμειναν γύρω από το φέρετρο, που είναι τοποθετημένο στην παλαιότερη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ξεπερνά τις 25 ώρες η αναμονή των πολιτών που επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ που εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Λονδίνο.

Η ουρά ξεπερνούσα τα 8 χιλιόμετρα και οι αρχές το βράδυ απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται και να περιμένουν μέχρι το πρωί ώστε να έχει αποσυμφορηθεί η κατάσταση