Quantcast

Αναβάθμιση των μονάδων Κοβαλτίου και Βραχυθεραπείας του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

Καλύτερη ποιότητα θεραπείας αλλά και αποτελεσματικότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους ασθενείς θα παρέχει το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, χάρη στην αντικατάσταση και την ανανέωση του εξοπλισμού του, όπως ανέφερε η διοικήτριά του, Μαρία Βλάχου.

Ήδη έχει ανακαινιστεί το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, που εξοπλίστηκε πρόσφατα με δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", με δύο υπερσύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές τεχνολογίας IMRT, IGRT, VMAT. Το τμήμα θα εγκαινιαστεί αύριο Τετάρτη, στη μία μετά το μεσημέρι, από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό. Χάρη στους νέους γραμμικούς επιταχυντές θα εξυπηρετούνται 140 ασθενείς ημερησίως, Επίσης , όπως επισήμανε η κ. Βλάχου στις αρχές του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της Μονάδας Κοβαλτίου και της Μονάδας Βραχυθεραπείας.

"Το Θεαγένειο έχει πάρα πολύ μεγάλη εισροή ασθενών. Με την ανακαίνιση του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και τον εξοπλισμό του με τους δύο γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας που προέρχονται από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και την ολοκλήρωση στις αρχές του 2019 της αναβάθμισης της Μονάδας Κοβαλτίου με ένα καινούργιο μηχάνημα, αλλά και με την αναβάθμιση της Βραχυθεραπείας, το Θεαγένειο θα είναι το μοναδικό νοσοκομείο της χώρας που θα διαθέτει τέτοιο τμήμα πλήρως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο. Δηλαδή θα έχουν αντικατασταθεί ή αναβαθμιστεί όλα τα μηχανήματα" πρόσθεσε η κ. Βλάχου, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες, χάρη στα πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας και αποτελεσματικότητας μηχανήματα.

"Έτσι αλλάζει το τοπίο της δημόσιας ακτινοθεραπείας στη πόλη μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι το Θεαγένειο εξυπηρετεί και θεραπεύει ασθενείς απ΄όλη την Βόρεια Ελλάδα, εξασφαλίζοντας την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Τμήματος με ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στην τεχνολογία της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας" πρόσθεσε η κ. Βλάχου.