Η διατροφή είναι μια αλλαγή στον τρόπο ζωής που μπορεί να κάνει τη διαφορά για πολλές ασθένειες.
Ωστόσο, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι ορισμένες τροφές, που συχνά θεωρούνται ως απολαυστικές λιχουδιές, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι βασικές για την καταπολέμηση της άνοιας.
Σύμφωνα με μια πρώτη στο είδος της μελέτη, η κατανάλωση τυριού, κρασιού και αρνιού βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης σε μεγαλύτερη ηλικία. Πιστεύεται ότι αυτές οι τροφές θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επίπεδα πρωτεϊνών στον εγκέφαλο για να τον προστατεύσουν από βλάβες.