Quantcast

Μαγνητική Τομογραφία: Πως να κάνετε την εξέταση σε λιγότερο χρόνο και χωρίς κλειστοφοβία

Τρία βασικά πλεονεκτήματα έχουν τα σύγχρονα συστήματα Μαγνητικής Τομογραφίας

Λύση για χιλιάδες συνάνθρωπούς μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξέταση στη μαγνητική τομογραφία, δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.

Η πιο εξελιγμένη τεχνολογία του 2021- που έχει ήδη υιοθετηθεί από τα Διαγνωστικά Κέντρα του ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ- φέρνει επανάσταση σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μαγνητική τομογραφία.

Τρία πλεονεκτήματα

Ειδικότερα τα τρία βασικά πλεονεκτήματα του νέου Μαγνητικού Τομογράφου MAGNETOM VIDA 3T, που έχει εγκατασταθεί στις Διαγνωστικές Μονάδες του Ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ στο Χαλάνδρι και τη Μεταμόρφωση, είναι τα εξής:

1.Μείωση χρόνου

Μπορεί να μειώσει τη χρονική διάρκεια (έως και 30%) σε σχέση με αυτή των συμβατικών Μαγνητικών Τομογράφων.

Αυτό επιτυγχάνεται καθώς το νέο σύστημα του Μαγνητικού Τομογράφου MAGNETOM VIDA 3T, λαμβάνει υπόψιν του για τον κάθε ασθενή βιομετρικά στοιχεία: ανατομία και φυσιολογία, ενώ προσαρμόζεται αυτόματα στις εξατομικευμένες ανάγκες του.

Μέσω βιομετρικών αισθητήρων ανιχνεύεται η συχνότητα αναπνοών του ασθενούς, βοηθώντας τον τεχνολόγο να εφαρμόσει το πιο εξιδεικευμένο εξεταστικό πρωτόκολλο σε σημαντικά χαμηλότερη χρονική διάρκεια.

Έτσι βασικές εξετάσεις στον Μαγνητικό Τομογράφο έχουν μέσο χρόνο διάρκειας από 10 έως 12 λεπτά (σπονδυλική στήλη, εγκέφαλος, γόνατο κ.α.).

Η μείωση του χρόνου στον Μαγνητικό Τομογράφο βοηθά σημαντικά ασθενείς: για εξετάσεις προληπτικού ελέγχου, που πάσχουν από αρρυθμία, που είναι υπέρβαροι, ενώ διευκολύνει τις ολόσωμες εξετάσεις για μελέτη και σχεδιασμό θεραπείας ογκολογικών ασθενών, πολλαπλούν μυελώματος, κ.α. αφού η εξέταση πραγματοποιείται σε λίγα λεπτά με μεγάλη ευκολία.

Το νέο πρωτοποριακό σύστημα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει την εξέταση σε λιγότερο χρόνο, καθώς διαθέτει πολυκάναλα πηνία 64, 60 καθώς και το μοναδικό πηνίο μαστού με 18 κανάλια για 2D και 3D εικόνες.

2.Με λιγότερο θόρυβο

Το νέο σύστημα Μαγνητικού Τομογράφου MAGNETOM VIDA 3T έχει όμως άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα που το ξεχωρίζει από τα συνήθη μηχανήματα Μαγνητικής Τομογραφίας.

Διαθέτει πολύ λιγότερο θόρυβο με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μπορούν να πραγματοποιούν την εξέταση με μεγάλη ευκολία σε σύγκριση με τους συμβατικούς Μαγνητικούς Τομογράφους.

3.Τέλος στην κλειστοφοβία

Επίσης αυτό που διακρίνει το MAGNETOM VIDA 3T είναι το γεγονός ότι πλέον η εξέταση στον Μαγνητικό Τομογράφο μπορεί να γίνει και χωρίς να εισέλθει στο μηχάνημα το κεφάλι, κάτι που σε πολλούς ασθενείς προκαλεί κλειστοφοβία.

Συγκεκριμένα, εμπόδια όπως: μεταλλικά εμφυτεύματα, εξετάσεις αγγειογραφίας σε ασθενείς που δεν δύνανται να τους χορηγηθεί σκιαγραφικό αποτελούν παρελθόν, ενώ όπου το εξεταστικό πρωτόκολλο δεν το επιβάλλει, οι εξετάσεις διενεργούνται με το κεφάλι να βρίσκεται εκτός του μηχανήματος.

Ο νέος Μαγνητικός Τομογράφος MAGNETOM VIDA 3T που διαθέτει ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, είναι τόσο ευρύχωρος, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να διαβάζουν ακόμη και βιβλίο κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ενώ είναι τόσο φιλικός ώστε να μπορούν και να αποκοιμηθούν.

Βιομετρική τεχνολογία

Η Βιομετρική τεχνολογία εφαρμόζεται σήμερα στις εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας 3Τ στην οποία ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της παροχής καλύτερων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Έχοντας εισάγει από το 1986 έως σήμερα στην Ελλάδα 10 διαφορετικά τελευταίας γενιάς μοντέλα Μαγνητικής Τομογραφίας, ο MAGNETOM VIDA 3T έρχεται να αποτελέσει την επιτομή της τεχνολογίας στα ήδη 16 συγκροτήματα μαγνητικών τομογράφων, που διαθέτει ο Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ στον νομό Αττικής.

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ για άλλη μια φορά «ακούει» αλλά και «βλέπει» τις επιθυμίες των ασθενών και τις υλοποιεί με τον MAGNETOM VIDA 3T, προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει.