Η σχέση της διατροφής με την καλή λειτουργία του οργανισμού και την πρόληψη ασθενειών έχει αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί από δεκάδες μελέτες.
Είναι γνωστό ότι τα μούρα ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία, ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη και πως το κάρυ είναι ευεργετικό για το Αλτσχάιμερ.
Όμως οι «μαγικές» επιπτώσεις ορισμένων τροφίμων που είναι διάσπαρτες στο διαδίκτυο δεν είναι αρκετές για να πει κανείς με βεβαιότητα ότι υπάρχει «διατροφή κατά του Αλτσχάιμερ».