Quantcast

Οι καλύτερες τροφές που μειώνουν το σάκχαρο – Σας προστατεύουν από διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια πάθηση όπου ο οργανισμός δεν μπορεί να ρυθμίσει σωστά τα επίπεδα γλυκόζης (σάκχαρο) στο αίμα. Η γλυκόζη είναι απαραίτητη, αποτελεί μία από τις βασικές μορφές ενέργειες και προέρχεται από τη διατροφή σας. Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για να έχετε πάντα σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης και για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη.

«Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται και μειώνονται όταν τρώτε ένα γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες και σάκχαρα, όπως λευκά ζυμαρικά, ρύζι και ψωμί, μπισκότα, γλυκά, κέικ, αλκοολούχα ποτά και αποξηραμένα φρούτα» αναφέρει στο Yahoo UK η γνωστή διατροφολόγος Lucia Stansbie.

Σύμφωνα με την ίδια, οι αυξήσεις είναι απολύτως φυσιολογικές, αλλά το πόσο ψηλά ανεβαίνει και πόσο καιρό παραμένει ψηλά εξαρτάται από την ποιότητα των υδατανθράκων καθώς και από την ποσότητα. Οι απότομες αυξήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπεργλυκαιμικά επεισόδια που ακολουθούνται από απότομες πτώσεις που ονομάζονται υπογλυκαιμικά επεισόδια.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr