Αν και ως Έλληνες, το εθνικό μας ρόφημα είναι ο καφές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν μια κούπα ζεστό τσάι, όχι μόνο για την ωραία γεύση του αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες, ιδιάιτερα εάν είναι πράσινο. Κι όμως, υπάρχουν μερικοί άγνωστοι κίνδυνοι εάν πίνετε το τσάι ή τον καφέ σας με το μεσημεριανό γεύμα, το δείπνο ή σε συνδυασμό με ορισμένα σνακ.
Σύμφωνα με τη Βρετανίδα φαρμακοποιό και διατροφοθεραπεύτρια Deborah Grayson, η κατανάλωση καφέ ή τσαγιού με συγκεκριμένες τροφές, όπως το κόκκινο κρέας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά.