Quantcast

Ταδαλαφίλη: Η φίλη της ανδρικής ερωτικής επιθυμίας

Περίπου 100 εκατομμύρια άντρες παγκοσμίως αδυνατούν να φτάσουν και να διατηρήσουν ικανοποιητική στύση για επιτυχή διείσδυση και ολοκλήρωση της ερωτικής επαφής. Τα αίτια ποικίλουν και δεν είναι απαραίτητα παθολογικά.

Συχνότερα η αιτιοπαθογένεια της στυτικής δυσλειτουργίας έχει τη βάση της σε:

  • Ψυχολογία

  • Σύγχρονο τρόπο ζωής

  • Έλλειψη άσκησης

  • Κακή διατροφή

Συχνά η στυτική δυσλειτουργία αρχίζει με μια αρνητική εμπειρία του άντρα, ο φόβος της επανάληψης της οποίας του προκαλεί επανειλημμένως ανεπιτυχείς απόπειρες στύσης και ερωτικής επαφής.

Η επιστήμη όμως προχωρά και είναι εδώ για να δίνει λύση στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Σε αυτή την περίπτωση, ένας άνδρας μπορεί να καταπολεμήσει τη στυτική δυσλειτουργία με τη βοήθεια της ταδαλαφίλης.

Συγκρίνοντας στοιχεία από τέσσερις μεγάλες και καλά σχεδιασμένες κλινικές μελέτες με 521 άντρες με στυτική δυσλειτουργία που λάμβαναν καθημερινά ταδαλαφίλη έναντι 514 ανδρών που έπαιρναν κατά περίπτωση το φάρμακο για 6 μήνες βρέθηκε ότι η καθημερινή χρήση ταδαλαφίλης βελτιώνει περισσότερο τα υποκειμενικά συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας: Όσοι άντρες λάμβαναν καθημερινά ταδαλαφίλη όλο το 6μηνο είχαν περισσότερες επιτυχείς ολοκληρωμένες συνευρέσεις και υψηλότερο ποσοστό βελτιωμένων στύσεων, σε σύγκριση με όσους έπαιρναν το φάρμακο πριν το σεξ, ανεξάρτητα μάλιστα της δοσολογίας που λάμβαναν. Τόσο η καθημερινή όσο και η περιστασιακή χρήση του φαρμάκου κρίθηκαν καλά ανεκτές.

Ο μηχανισμός δράσης

Ένα σεξουαλικό ερέθισμα επάγει την απελευθέρωση του ΝΟ στο συραγγώδες σώμα του πέους που ενεργοποιεί με τη σειρά του την παραγωγή κυκλικού cGMP. Το cGMP υδρολύεται από το ένζυμο Φωσφοδιεστεράση 5 (Ισοένζυμο 5), η δράση του οποίου αναστέλλεται από τη Ταδαλαφίλη. Μετά από λήψη ταδαλαφίλης λοιπόν, το cGMP δεν υδρολύεται, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα και προκαλεί χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών στο πέος και των αγγείων του πέους, με αποτέλεσμα αύξηση της αιματικής ροής μέσα στο αντρικό όργανο και επίτευξη στύσης.

Αληθινά αποτελέσματα

Περισσότεροι άντρες με καθημερινή λήψη ταδαλαφίλης δήλωσαν ικανοποιητική στύση για επιτυχή διείσδυση και σημαντικά περισσότεροι δήλωσαν ότι πέτυχαν στύση με αρκετή διάρκεια για να ολοκληρώσουν τη σεξουαλική συνεύρεση.

Δεδομένου ότι η ταδαλαφίλη έχει διάρκεια δράσης έως και 36 ώρες, η καθημερινή λήψη της διατηρεί θεραπευτικά επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και οι άντρες νιώθουν έτοιμοι για ερωτική συνεύρεση όλη την ημέρα, πράγμα που βελτιώνει την αυτοπεποίθησή τους, αποσυνδέει τη λήψη του φαρμάκου από την σεξουαλική πράξη και αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τα ψυχολογικά αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα καλά νέα για τη λίμπιντο «κυκλοφορούν» δυνατά

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά σκευάσματα ευρέως γνωστά. Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει το «κόκκινο κουτάκι», TADALAFIL / HEREMCO, ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας το οποίο περιέχει ταδαλαφίλη 20 mg.

Οι εντυπώσεις από τα ανδρικά «χάπια του έρωτα» είναι πολύ θετικές και δημιουργούν ένα αισιόδοξο κλίμα σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους «ανησυχίες». Σε κάθε περίπτωση, το ποιο φάρμακο θα σας βοηθήσει και σε ποια δοσολογία, θα σας το εξατομικεύσει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τον τρόπο ζωής σας.