Τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα στο πρωινό από ένα πιάτο με αυγά, μπέικον και ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Αλλά εκτός από την υπέροχη γεύση του και τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί επίσης να επηρεάσει δυνητικά την χοληστερόλη σας. Αλλά, η επιρροή αυτή είναι θετική ή αρνητική; Τι λένε οι ειδικοί;
Σύμφωνα με ειδικούς στο Hartford HealthCare, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες, να μειώσει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά. Ερευνητές από μια μελέτη του 2024 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients διαπίστωσαν επίσης ότι η κατανάλωση 100% φρέσκου χυμού πορτοκαλιού πριν από την κατανάλωση φαγητού φάνηκε να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε υγιείς ενήλικες, σε αντίθεση με την κατανάλωση ενός ροφήματος πορτοκαλιού με ζάχαρη.
Διαβάστε το δημοσίευμα στο Oloygeia.gr