Ένα αρχαίο ρόφημα γάλακτος έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια χάρη στις ιδιότητές του που τονώνουν το έντερο. Θα μπορούσε όμως αυτό το ρόφημα να γίνει «εργαλείο» που ενισχύσει την υγεία της καρδιάς και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης; Τι λένε τα επιστημονικά στοιχεία;
Πρόκειται για ένα ποτό που παρασκευάζεται από το ζυμωμένο γάλα από αγελάδα, κατσίκα ή πρόβατο. Κρεμώδες και παχύρρευστο με ελαφριά πικρή γεύση, περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η ζύμωσή του παράγει πολλές βιοδραστικές ενώσεις, όπως αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα.