Οι σαλάτες αυτό το διάστημα έχουν την… τιμητική τους καθώς μας δροσίζουν, είναι νόστιμες και πάνω από όλα δεν μας φουσκώνουν.
Είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε όμορφα και ελαφρά γεύματα ή και δείπνα, τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα λαχανικά που μπορούμε να γευτούμε είναι πολλά αρκεί να τα έχουμε αποθηκεύσει και σωστά. Καθώς υπάρχει ένα λαχανικό – που το απολαμβάνουμε στις σαλάτες μας, χειμώνα – καλοκαίρι – που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις. Ο λόγος για το μαρούλι που είναι ευάλωτο στη μόλυνση από ένα βακτήριο που προκαλεί σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα σκουροπράσινα, φυλλώδη λαχανικά, όπως προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.