Ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε συνάντησε τον Ιταλό πρόξενο και τον δικηγόρο του-Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο δικηγόρος του Ντελ Γκράντε δήλωσε ότι δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο αδίκημα κατηγορείται ούτε πότε πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, ο οποίος εδώ και δέκα ημέρες βρίσκεται σε απομόνωση σε κέντρο με άτομα προς απέλαση της τουρκικής πόλης Μούγλα, μπόρεσε να συναντήσει σήμερα, για πρώτη φορά, τον Ιταλό πρόξενο στην Σμύρνη και τον δικηγόρο του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο δικηγόρος του Ντελ Γκράντε δήλωσε ότι δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο αδίκημα κατηγορείται ούτε πότε πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη στην νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Συρία, ενώ βιντεοσκοπούσε με κάμερα ομάδα προσφύγων. Παράλληλα, είχε πάρει συνεντεύξεις για βιβλίο του με θέμα το προσφυγικό και την γέννηση του Isis.

Ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε ζητάει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος και συνεχίζει την απεργία πείνας για τέταρτη ημέρα.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε επίσημο αίτημα στις τουρκικές αρχές να υπάρξει συνεχής ιατρική φροντίδα, ώστε να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το χρονικό όριο της προσωρινής κράτησης που ορίζεται από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία έχει επιβληθεί στην Τουρκία, στην περίπτωση του Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου λήγει κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Ντελ Γκράντε ή θα πρέπει να απελαθεί -όπως όλοι ελπίζουν στην Ιταλία- ή υπάρχει περίπτωση να αποφασιστεί από τις τουρκικές αρχές η παράταση της κράτησης για άλλες δυο εβδομάδες.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συγκλονίζει ο πατέρας του δημοσιογράφου που κρατείται στην Τουρκία: Δεν θα αφήσω τον γιο μου μόνο του