Σενάρια εκλογών

Οι μηχανισμοί υπουργείων (για τις υποδομές) και κυρίως των κομμάτων βρίσκονται σε αναβρασμό, προσπαθώντας να εντοπίσουν υποψηφίους πολλών «λογιών», χωρίς μάλιστα να μπορούν να αξιοποιήσουν επαρκώς πιθανές συνέργειες μεταξύ δημοτικών συμβούλων, δημάρχων, περιφερειαρχών, ευρωβουλευτών και βουλευτών, καθώς επικρατεί το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Κορωνίδα, βεβαίως, είναι οι βουλευτικές εκλογές και το πότε θα γίνουν. Φυσικά ο αποφασίζων είναι ο πρωθυπουργός της χώρας που ως προς τον χρόνο θα σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά του να έχουμε ευρωεκλογές και εκλογές μαζί ή πολύ κοντά, ή να έχουμε βουλευτικές εκλογές τον επόμενο Οκτώβριο.

Τα κύρια κριτήρια που θα παίξουν ρόλο είναι: α) Ανοικτές υποχρεώσεις προς διεθνείς δρώντες που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. β) Εξτρα παροχές που είναι ακόμα κρυφές. γ) Πόσο μετρούν οι Πρέσπες; δ) Πόσο μετρά το Μάτι και τι πιθανότητες υπάρχουν να ξανασυμβεί; ε) Εκτονώνεται η οργή των πολιτών στις ευρωεκλογές, στοχεύοντας στην ορθολογική ψήφο στις βουλευτικές; στ) Η κόπωση και ο εκνευρισμός στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ; ζ) Τεκμηριώνονται, τελικά, σκάνδαλα στελεχών της αντιπολίτευσης που μπορούν να πλήξουν την εικόνα της; η) Πότε θα είναι σε καλύτερη κατάσταση η οικονομία της Χώρας; θ) Μπορεί ή όχι να αυξηθεί η συσπείρωσή μου;

Οσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!