Είκοσι προσαγωγές έπειτα από την απόπειρα του «Ρουβίκωνα» να εισβάλει στο υπ. Προστασίας του Πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέταξαν τρικάκια εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την μη χορήγηση τρίτης άδειας από τις Φυλακές Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να πυροβολήσουν - Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση- Λόγια του αέρα τα περί ατιμωρησίας.
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, περίπου στις 08:20 της Δευτέρας, από απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τουλάχιστον 20 αντιεξουσιαστές, προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο, αλλά δεν τα κατάφεραν, χάρη στην αντίδραση της εξωτερικής φρουράς, που απέτρεψε έτσι μια ...επανάληψη εφόδου σε Υπουργείο, όπως είχε γίνει στο ΥΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκοπιά στην είσοδο του Υπουργείου στην Κατεχάκη είχε ενισχυθεί, ενώ η μία απο τις δύο καγκελόπορτες έμενε μονίμως κλειστή.

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση- Λόγια του αέρα τα περί ατιμωρησίας

Κυρίτσης: Ήσσονος σημασίας η απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Να δοθεί κανονικά άδεια στον Κουφοντίνα

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ για την απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα: Οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να πυροβολήσουν - Να απαντήσει η κυβέρνηση


Οι επίδοξοι εισβολείς διαμαρτύρονταν για την μη χορήγηση τρίτης άδειας απο τις Φυλακές Κορυδαλλού στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, εκτελεστή της "17 Νοέμβρη", Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στο υπ. Εμπορίου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στο σύνολο τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές, που έριξαν φέιγ-βολάν υπέρ του Κουφοντίνα, ακινητοποιήθηκαν απο τους αστυνομικούς, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι επίδοξοι εισβολείς έχουν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο, η απόπειρα εισβολής έγινε απο μέλη του "Ρουβίκωνα", τα οποία σε μήνυμα τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν "Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη. Αυτό είναι το πολιτικό κάλεσμα των καιρών. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός, ως αναρχικοί. Σε αυτό το κάλεσμα πιστεύουμε πρέπει να ανταποκριθεί σύσσωμη η κοινωνική βάση από τα πιο παραιτημένα τμήματά της, έως τον κόσμο του αγώνα", ενώ το κείμενο τους τελειώνει με τις φράσεις "Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολίτικους κρατούμενους. Γιαυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη".

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

"Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου. Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια». Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής", αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.


ΠΗΓΗ: ant1news