Quantcast

55χρονος δρομέας «έσβησε» στα Τζουμέρκα – Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου να τον μεταφέρει

Ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε ότι πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου είχαν γίνει τουλάχιστον πέντε αιτήματα για να υπάρχει επανδρωμένο όχημα του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ένας 55χρονος δρομέας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αγώνα δρόμου στα Τζουμέρκα. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο του κόστισε τη ζωή, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Άρτας.

Ο άτυχος άνδρας είχε φτάσει 1,5 χιλιόμετρο πριν από τον τερματισμό, όταν έχασε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποστεί ανακοπή.

Ο γιατρός, ο οποίος βρισκόταν στον αγώνα, έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Όμως, αν και βρίσκονταν ασθενοφόρο σε κοντινό χωριό της περιοχής, δεν υπήρχε οδηγός.

Μέχρι να κληθεί και να φτάσει τόσο το ιδιωτικό ασθενοφόρο, αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Άρτα, με το οποίο μεταφέρθηκε τελικά ο άνδρας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε ότι, πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου είχαν γίνει τουλάχιστον πέντε αιτήματα για να υπάρχει ασθενοφόρο κατά τη διάρκειά του.

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι ο Μαραθώνιος δεν διεξήχθη από το Δήμο, αλλά από ιδιώτες, με μικρή χορηγία του Δήμου.

Επιπλέον, οι 172 αθλητές που συμμετείχαν είχαν προηγουμένως καταθέσει ιατρική βεβαίωση, που πιστοποιούσε ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ-1


Τζουμέρκα 55χρονος από Enikos_gr

Παραμένει στη Γαύδο η ανήλικη ασθενής χωρίς δυνατότητα μεταφοράς



Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: