Απολογία-φρίκη της 19χρονης: Περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες πώς σκότωσε το παιδί της και το πέταξε η μάνα της στα σκουπίδια

Η 19χρονη παιδοκτόνος ομολόγησε ότι γέννησε το παιδί στην μπανιέρα, το σκότωσε, το τύλιξε σε πλαστική σακούλα super market και το πέταξε η μάνα της στα σκουπίδια. «Φοβήθηκα μην πάμε φυλακή και τι θα έλεγε ο κόσμος αν το μάθαινε....», λέει η μητέρα της.
Σε μια πλαστική σακούλα super market, γυμνό, με τον ομφάλιο λώρο που δεν είχε αποκοπεί καθώς κι ένα κορδόνι τυλιγμένα στο λαιμό του και το στόμα του γεμάτο χαρτί, βρέθηκε το μωρό στον κάδο στην Πετρούπολη . Το μωρό είχε πετάξει η 19χρονη βοηθουμένη από τη μητέρα της αφού πρώτα το έπνιξε αμέσως μόλις το γέννησε.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, σύμφωνα με τη νεκροψία- νεκροτομή , το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατος του «οφείλεται συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου».

Η 19χρονη ενώπιων των αστυνομικών ομολόγησε την πράξη της . Ανέφερε πως η κύηση προέκυψε τυχαία ύστερα από περιστασιακή επαφή που είχε με άνδρα τον οποίο γνώρισε μέσω κοινών γνωστών και με τον οποίο δεν διατήρησε επικοινωνία έκτοτε. Η ίδια αντελήφθη ότι ήταν έγκυος όταν έφτασε 7 μηνών και αποφάσισε να το κρύψει από τη μητέρα και τον αδελφό της , με τους οποίους έμενε μαζί γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις τους.

Όπως είπε στις 24/2/2018 περίπου στις 11.30 το βραδύ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα της. Ολοκλήρωσε τον τοκετό μέσα στο μπάνιο , με τη βοήθεια της μητέρας της η οποία πληροφορήθηκε το γεγονός , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, μόλις εκείνη τη στιγμή.

Ομολόγησε ότι τύλιξε η ίδια το λαιμό του παιδιού με ένα κορδόνι και έφραξε το στόμα του με κομμάτια χαρτιού τα οποία της έδωσε η μάνα της. Ωστόσο ισχυρίστηκε πως η μητέρα της δεν έβλεπε τις πράξεις της γιατί βρισκόταν έξω από τη μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου. Στη συνέχεια την ενημέρωσε για το θάνατο του βρέφους ενώ εκείνη βρισκόταν έξω από το μπάνιο. Κατά την 19χρονη, η ίδια τοποθέτησε με τη βοήθεια της μητέρα της το μωρό σε μια σακούλα και η μητέρα της ήταν αυτή που πήγε να την πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.

Μάλιστα κατά την προανάκριση της επιδείχθηκε υλικό που κατασχέθηκε από κάμερα ασφαλείας και αναγνώρισε τη μητέρα της η οποία κρατούσε στα χέρια της δυο σακούλες και κατευθυνόταν στον κάδο απορριμμάτων , όπου βρέθηκε το νεογνό.

Η μητέρα από την πλευρά της εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως η κόρη της ήταν έγκυος. Το αντελήφθη ότι γέννησε, αμέσως μετά τον τοκετό, ενώ ήδη βρισκόταν έξω από το μπάνιο, όταν το μωρό ήταν ήδη νεκρό, ισχυρισμός που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν της κόρης της. Ομολόγησε ωστόσο ότι το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

«Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό.... απλά φοβόμουν την οικογένειά μου».

Συγκεκριμένα, η 19χρονη ισχυρίστηκε στην προανακριτική της απολογία:

«Έχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Μέχρι το 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε στην Αθήνα γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία.... Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος , αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου, ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος, με χτυπαγε , μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε δηλαδή να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πήγε η μάνα μου στην Αθήνα και έκανα έκτρωση στο Αλεξάνδρα, γυρίσαμε Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου. Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κώστα, είναι έλληνας από κοινή παρέα, ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι . Μια φορά κάναμε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μετά τον Κώστα , γνώρισα τον Κυριάκο από τα Άνω Λιόσια και κάναμε σεξ αλλά όλες τις φόρες είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν είχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το σώμα μου , γιατί έχω μεγάλη κοιλιά ουτως ή άλλως, έχω θυρεοειδή και τρώω κιόλας και νόμιζα ότι είχα πάρει κιλά. Μετά την πρωτοχρονιά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά , ένιωθα να κινείται κάτι. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος. Με κυρίευσε ο φόβος , φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα . Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω. .....»

Αφού γέννησε και πέταξε το μωρό, ισχυρίζεται ότι μετά «Μια φορά όταν γύριζα απο το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που αφήναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα.. Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

Θήλασε το μωρό πριν το πνίξει

Στην συμπληρωματική της απολογία, είπε πως προσπάθησε να μετριάσει την εμπλοκή της μάνας της για να την προστατεύσει. «Μέχρι εκείνη την ήμερα δεν ήξερε πως ήμουν έγκυος. Όταν με έπιασαν οι πόνοι αναγκάστηκα να της το πω. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απέξω γιατί δεν χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν έτσι που ήταν η πόρτα. Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περιέργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βαζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα... αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα , πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν απέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε «τι θα κάνουμε τώρα». Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου έξω τη σακούλα με το μωρό.

Μητέρα 19χρονης: « Τι θα έλεγε ο κόσμος αν το μάθαινε....»


Στην δική της προανακριτική απολογία, η μητέρα της 19χρονης ισχυρίστηκε , σε αντίθεση με τα όσα είπε η κόρη της, πως κατάλαβε τι συνέβη αφού γεννήθηκε το μωρό.
«Ο σύζυγος μου πέθανε από καρκίνο το 2012. Ήρθαμε στην Αθήνα από τη Λήμνο και ο γιος μου δουλεύει και η κόρη μου πηγαίνει σχολείο για να γίνει φαρμακοποιός. Στα τέλη φλεβάρη 2018 η κόρη μου, μου είπε πως πονάει η μέση της και εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί πίστευα πως είναι από την περίοδο που έχουν οι γυναίκες. Μετά από δυο μέρες ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι στο μπάνιο... Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ήξερα τι να κάνω . Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Τη είπα δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό , όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Δεν μου απαντούσε. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου , αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω. .... Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα τη σακούλα, απλά την άφησα μέσα. ... Τη ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος , ποιός είναι ο πατέρας, γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του μωρού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα... Μετά από δυο μέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία, κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν.»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την ομολογία της 19χρονης: Τύλιξα με κορδόνι τον λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με χαρτί!

Πώς έφτασαν οι Αρχές στην εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη

Η ομολογία της 19χρονης που έπνιξε μαζί με τη μητέρα της το νεογέννητο μωρό και το πέταξε στα σκουπίδια στην Πετρούπολη