Ελεύθερος και δεύτερος Τούρκος από τους οκτώ στρατιωτικούς, με απόφαση της Επιτροπής Ασύλου

Έως το τέλος του μήνα και οι υπόλοιποι που παραμένουν σε καθεστώς κράτησης θα αφεθούν ελεύθεροι, διότι λήγει το προβλεπόμενο 18μηνο.
Tην ώρα που αναμένεται η θέση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν θα δοθεί η όχι άσυλο στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς καθώς έχει ήδη εκδικάσει την υπόθεση για τον ένα από αυτούς, μία ακόμα Επιτροπή Ασύλου, σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, έδωσε άσυλο σε ένα ακόμα Τούρκο αξιωματικό.

Η απόφαση, δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση.

Η υπόθεση αυτή, του ενός από τους οκτώ έχει φθάσει με πιλοτική δίκη ( που γίνεται για έναν, αλλά αφορά όλους) στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και εκδικάστηκε στις 4 Μαΐου και αναμένεται η απόφαση.

Έως ότου εκδοθεί, το ανώτατο δικαστήριο έχει ορίσει αυστηρότατες προϋποθέσεις φρούρησης για την ασφάλεια και την προστασία του εν λόγω στρατιωτικού, ενώ έως το τέλος του μήνα και οι υπόλοιποι που παραμένουν σε καθεστώς κράτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου θα αφεθούν ελεύθεροι διότι λήγει ο χρόνος της κράτησης τους.