Επίθεση με μπογιές από τον Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία – ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο – Μητσοτάκης: Διασύρεται η χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 15 άτομα έριξαν και τρικάκια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μία προσαγωγή. Καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών. «Βολές» του προέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στη γαλλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν κόκκινες και μαύρες μπογιές στην είσοδο της πρεσβείας, από την οδό Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε, μάλιστα, σε μία προσαγωγή, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται από τις Αρχές.

Δείτε βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AlphaΕισβολή του Ρουβίκωνα σε εταιρεία όπου φέρεται να απολύθηκε έγκυος υπάλληλος

Το απόγευμα της Κυριακής, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανάρτηση σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. κάνοντας λόγο για κίνηση διαμαρτυρίας, με αφορμή τους βομβαρδισμούς στη Συρία:

«Δεν υπάρχει μία Ελλάδα, μία Τουρκία, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει μία Γαλλία. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας που αγωνίζεται, της σημερινής συνέχειας των αβράκωτων, της παρισινής κομμούνας, των εξεγερμένων αναρχικών, του άγριου συνδικαλισμού, του διεθνισμού, του καταφυγίου για κάθε διωκόμενο στον κόσμο, του Γαλλικού Μάη».

«Στεκόμαστε από την άλλη ως εχθροί στην αποικιοκρατική Γαλλία, στην Γαλλία του Θίερσου, των αντιαναρχικών νόμων, στη Γαλλία του Ντε Γκωλ και του ΟΑΣ, στη Γαλλία που βομβαρδίζει στη Συρία, που θέλει το δικό της μερίδιο παγκόσμιας κυριαρχίας. Ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλισμών, για την κοινότητα των καταπιεσμένων. Αλληλεγγύη στη ZAD και κάθε έδαφος αγώνα!», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη ενέργεια

Το «χτύπημα» των μελών του Ρουβίκωνα με μπογιές καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην πρεσβεία της Γαλλίας. Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Προσθέτει επίσης ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μητσοτάκης: Η χώρα διασύρεται από μια ανίκανη κυβέρνηση

«Βολές» στη συγκυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία.

«Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών», σημείωσε στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.


Ποτάμι: Για ποια ασφάλεια μιλά η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος υπουργός Τόσκας;

Γεννηματά: Οι μπαχαλάκηδες έχουν πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό