Ντούμας στον Realfm για την επίθεση στους αστυνομικούς: Για λίγα εκατοστά θα ήταν νεκρός ο ειδικός φρουρός

Ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας αναφέρθηκε στην επίθεση όπως του την περιέγραψε ο 34χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από την δολοφονική επίθεση κατά της αστυνομικής δύναμης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε ο Πρόεδρος των Εδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στον Real fm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν μια δολοφονική απόπειρα με μοναδικό στόχο να σκοτώσουν. Ακόμα και το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) δείχνει την πρόθεσή του, τόνισε ο κ Ντούμας. «Με μία σφαίρα αυτού του όπλου μπορείς να σκοτώσεις ακόμα και τρία άτομα» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών αναφέρθηκε στο περιστατικό όπως του το περιέγραψε ο αστυνομικός που τραυματίστηκε: «Ο συνάδελφος ήταν όρθιος. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι δύο σφαίρες που πέρασαν το παρμπρίζ του αστυνομικού λεωφορείου καρφώθηκαν σε κάποια αντικείμενα υπηρεσιακά που χρησιμοποιούν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους οι συνάδελφοι. Οι σφαίρες πέρασαν ελάχιστα εκατοστά από τα άτομα που ήταν μέσα στην κλούβα. Θα μπορούσε η βολίδα να πετύχει ομάδα συναδέλφων και να τους διαπεράσει όλους. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε όχι έναν νεκρό αλλά πολλούς νεκρούς».

Όπως τόνισε ο κ. Ντούμας ο αστυνομικός που τραυματίστηκε «δεν είδε τίποτα, δεν κατάλαβε τίποτα, έναν κρότο άκουσε μόνο και μετά έπεσε κάτω. Ήταν μέσα στην κλούβα και δεν ήταν ο μόνος του μέσα στο όχημα. Οι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να δουν τον δράστη, ούτε ήταν σε θέση να δουν, ούτε σε σημείο που μπορούσαν να δουν. Υπολογίζεται ότι ήταν πάνω από 60-70 μέτρα αυτός που πυροβόλησε».

Ο κ. Ντούμας κατήγγειλε ότι «όπως μου ανέφεραν δεν έγινε κανενός είδους επιχείρηση για τη σύλληψη ή προσαγωγές ατόμων για τη σύλληψη των δραστών. Ίσως όντως να ήταν αδύνατον να συλληφθούν οι δράστες και θα σας πω γιατί: Ορμητήριο δεν ήταν τυχαία τα Εξάρχεια. Τα Εξάρχεια δεν είναι μόνο ορμητήριο είναι και καταφύγιο για διαφυγή οποιουδήποτε, είτε κουκουλοφόρος είναι αυτός, είτε στυγνός εγκληματίας ή τρομοκράτης. Διότι τα Εξάρχεια λειτουργούν κάτω από το ιδιότυπο καθεστώς του αβατου. Τα Εξάρχεια δεν είναι περιοχή που λειτουργεί η Αστυνομία όπως λειτουργεί σε άλλες περιοχές».