Σάλος με τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της Σχολής. Τι απαντούν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στον realfm. Τι λέει ο πρόεδρος του τμήματος
Σάλο έχει προκαλέσει η «σύλληψη» 106 φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία.

Η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές που αντέγραψαν ή πιο σωστά αγόρασαν την ίδια εργασία, αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης, όπως και η ΠΑΣΠ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ΝΔ ζητά την παραίτηση του υπεύθυνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της NΔ για το περιστατικό της αντιγραφής εργασιών από 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που προκάλεσε σάλο.

«Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, για να προσθέσει:

«Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές».

Tι απαντούν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στον realfm

Ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Μένιος Κορομηλάς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΠ στην Πάτρα, Νίκος Καλύβας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή, τάχθηκαν κατά της απόφασης της γενικής συνέλευσης του τμήματος να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Τι λέει ο πρόεδρος του τμήματος της Σχολής

Στο περιστατικό με τους 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι οποίοι "συνελήφθησαν" να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία αλλά και στις ποινές που τους επιβλήθηκαν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, αναπληρωτής καθηγητής, Γιώργος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επεσήμανε ότι «οι 106 πιάστηκαν να αντιγράφουν στο κομμάτι των ασκήσεων που παρέδωσαν» και πρόσθεσε ότι «οι εργασίες αυτές μπαίνουν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και αντιστοιχούν στο 30% της τελικής βαθμολογίας. Αυτές οι εργασίες αποτελούνταν από τέσσερα σετ ασκήσεων και οι 106 φοιτητές παρέδωσαν από το 1 έως και το 4 το ίδιο σετ».

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, η ποινή μπορεί να επιληφθεί, ή από την γενική συνέλευση του τμήματος ή από την σύγκλητο. Η σύγκλητος είναι αρμόδια για τις μεγάλες ποινές και η γενική συνέλευση για τις πιο μικρές ποινές» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και όπως εξήγησε «ο αποκλεισμός μέχρι και τρεις εξεταστικές επιβάλλεται από την γενική συνέλευση του τμήματος».

Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον Γιώργο Ανδρουλάκη, «επιβλήθηκε αποκλεισμός από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου» και όπως είπε σχετικά με τη λήψη της απόφασης για την ποινή, «εμείς το σκεφτήκαμε πάρα πολύ, γιατί η πλειοψηφία των συγκεκριμένων φοιτητών είναι πρωτοετείς».

«Πρακτικά οι φοιτητές αυτοί δεν θα έχουν σημαντική καθυστέρηση στην χρονική πρόοδο των σπουδών τους, γιατί στα επόμενα έτη μπορούν να μαζέψουν αυτό που χάσανε» συνέχισε ο πρόεδρος του τμήματος επισημαίνοντας ότι «πάρα πολλές φορές στα πρώτα δύο έτη οι φοιτητές δεν περνάνε έτσι και αλλιώς πολλά μαθήματα.»

Όσον αφορά στην ποινή που επιβλήθηκε από την γενική συνέλευση του τμήματος ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «είναι ίσως η πιο η πιο χαμηλή από τις αυστηρές ποινές, που θα μπορούσαν να επιβληθούν.»

«Οι νέοι φοιτητές έρχονται με φόρα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι λίγο πιο χαλαροί στα πρώτα έτη των σπουδών τους» τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος.