Ο Νιλ Γιανγκ βγάζει «στο σφυρί» συλλογή με τρένα μοντελισμού

Ο καναδός σταρ της φολκ βγάζει σε δημοπρασία περισσότερα από 230 τρενάκια που έχει.
Ο ερμηνευτής Νιλ Γιανγκ πουλά ορισμένα από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά του, ένα μέρος της συλλογής με τρένα μινιατούρες που διαθέτει.

Ο καναδός σταρ βγάζει σε δημοπρασία περισσότερα από 230 τρενάκια που έχει με σιδηροδρόμους της αμερικανικής παιχνιδοβιομηχανίας Lionel, στις 9 Δεκεμβρίου στο Λος ‘Αντζελες.

Ορισμένα από τα μοντέλα του τραγουδιστή της φολκ εκτιμάται ότι θα πωληθούν έως 9.000 δολάρια έκαστο, ανακοίνωσε ο οίκος Julien’s Auctions.

Ο 71 ετών καλλιτέχνης, που έγινε γνωστός από τα τραγούδια του την εποχή του Φεστιβάλ του Γούντστοκ στις ΗΠΑ, όπως και από το «Ohio» και το «Heart of Gold», είναι μέγας λάτρης του μοντελισμού επί 20 και πλέον χρόνια.

Ξεκίνησε τη συλλογή με τρένα και ολόκληρα σιδηροδρομικά δίκτυα σε μινιατούρα στο ράντζο του στην Καλιφόρνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κυρίως για να επικοινωνεί με τον γιο του Μπεν που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Επίσης σχεδίασε ένα τηλεχειριστήριο για τρένα που επιτρέπει σε πολλές αμαξοστοιχίες να κινούνται ταυτόχρονα, όπως και μια συσκευή που βγάζει πραγματικό ήχο από τρένα, ώστε να βοηθήσει τον γιο του να χαίρεται όσο το δυνατό περισσότερο από το χόμπι αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ