Τοπική λύση με ορίζοντα 20ετίας, στο θέμα των απορριμμάτων

Σε δύο χρόνια ο νέος ΧΥΤΥ στα Χανιά.
Λύση, με ορίζοντα 20ετίας, στο θέμα της διάθεσης των απορριμμάτων στα Χανιά αναμένεται να δώσει η κατασκευή του νέου χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στην περιοχή του Ακρωτηρίου.

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ΧΥΤΥ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 9,1 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με το δήμαρχο Χανίων να δηλώνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η θετική αυτή εξέλιξη δρομολογήθηκε από τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από τον δήμο και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Σύμφωνα με τον Τάσο Βάμβουκα, «στην κοινή μας προσπάθεια και προετοιμασία για την προώθηση και επιτάχυνση του έργου βρήκαμε συμπαράσταση από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τους τοπικούς βουλευτές και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη».

Η δημιουργία νέου χώρου
υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων ήταν απαραίτητη δεδομένου ότι ο υπάρχων ΧΥΤΥ έχει πλέον κορεστεί, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, «μετά την ολοκλήρωση του έργου θα έχουμε επιλύσει και το τελευταίο σημαντικό και επείγον έργο υποδομής στο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Έτσι και μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της αναβάθμισης του εργοστασίου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και την ολοκλήρωση της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, μπορούμε να πούμε ότι στα Χανιά βρισκόμαστε μπροστά, σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές της χώρας, στο θέμα της ορθής περιβαλλοντικά διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων».