Επεισοδιακή νύχτα στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Σκηνικό πολέμου μέσα στη νύχτα από τους Τούρκους στο Αιγαίο, με εμβολισμό πλοίου του ΛΣ στα Ίμια αλλά και παραβιάσεις με ελικόπτερα-αεροσκάφη ανατολικά της Ρόδου. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, οι γείτονες ήθελαν να προκαλέσουν ακόμη και βύθιση του σκάφους!

Σκηνικό πολέμου μέσα στη νύχτα από τους Τούρκους στα Ίμια αλλά και ανατολικά της Ρόδου.

Στα Ίμια το σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές.

Το περιστατικό έγινε ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα. 

Δείτε τη φωτογραφία του militaire.gr με το πλοίο του ΛΣ που εμβολίστηκεΌπως λένε πηγές του Λιμενικού Σώματος, οι Τούρκοι ήθελαν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό επεισόδιο, ακόμη και βύθιση του σκάφους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire, το σκάφος του Λιμενικού ΛΣ 090, ήταν ακίνητο και απλώς παρακολουθούσε!

Όπως λένε οι Λιμενικοί «έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το 96».

Oι χάρτες είναι ενδεικτικοί:

Όμως, το επεισόδιο με τον εμβολισμό δεν ήταν και το μοναδικό.

Όλη τη νύχτα οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ανατολικά της Ρόδου όπου διεξάγουν αεροναυτική άσκηση.

Οι παραβιάσεις δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα, αναγκάζοντας τη Πολεμική Αεροπορία να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή.

Οι Τούρκοι που παλαιότερα δεν “ξεμύτιζαν” στο Αιγαίο, ,μόλις ο ήλιος έδυε, τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα εμφανίζονται νύχτα στο Αιγαίο, θέλοντας να να δοκιμάσουν αντανακλαστικά και αντιδράσεις.

Σε συνδυασμό με όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες από τον Τούρκο Αρχηγό Ακάρ, αλλά και γενικότερα από το κλίμα που έχει καλλιεργήσει η Άγκυρα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια σοβαρής κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, από τη πλευρά της Τουρκίας.

Παραλήρημα Τούρκου ναύαρχου: Οι Ελληνες δοκιμάζουν την υπομονή μας – Τους θυμίζω ότι είχαν στο παρελθόν εδαφικές απώλειες!

Σκηνικό «πολέμου» από τους Τούρκους στην επέτειο των Ιμίων – Ωμές προκλήσεις, ενώ έριχνε στεφάνι ο Π. Καμμένος (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραλήρημα Ερντογάν κατά Αθήνας και Λευκωσίας: Ό,τι είναι για μας το Αφρίν, είναι το Αιγαίο και η Κύπρος - Οι μαγκιές είναι μέχρι να δουν τον στρατό μας