Μανιός στον realfm: Για την αλλαγή των βιβλίων των θρησκευτικών θυσιάστηκε ένας υπουργός

O βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός...
"Λάβρος" κατά της απόφασης του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών εμφανίστηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

"Το Σύνταγμα είναι ένα νομικό πλαίσιο που δεν πρέπει να παραβιάζεται. Δεν περιγράφει το πως θα καλλιεργηθεί η χριστιανική συνείδηση" τόνισε. "Εάν ένας ιερωμένος είναι ταγμένος κατ΄επιλογήν του να δηλώνει τη χριστιανική συνείδηση και να βγαίνει να κάνει κηρύγματα μίσους, αυτός διαμορφώνει κοινωνική συνείδηση"; διερωτήθηκε. Ακόμη είπε ότι υπάρχουν ιερωμένοι οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα την κοινωνία μέσω δράσεων αλληλεγγύης. "Ποιος από αυτούς διαμορφώνει και αυξάνει την καλή χριστιανική συνείδηση;" είπε, ενώ με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση έκανε λόγο για εχθρικές δυνάμεις προς την κοινωνία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "για την αλλαγή των βιβλίων των θρησκευτικών θυσιάστηκε ένας υπουργός".

Τέλος, αναφερόμενος στις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δύο εταίρων δεν έχουν διαταραχθεί, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό εφόσον αυτή έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ακούστε τη συνέντευξη

ΠΗΓΗ:enikos.gr