ΝΔ για Novartis: Πρόκειται για σκευωρία, υπήρχε ενημέρωση και παρέμβαση της κυβέρνησης

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητεί η εκπρόσωπος του κόμματος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων.

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis ζητεί η Νέα Δημοκρατία εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί για σκευωρία και προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος του κόμματος παρουσίασε σειρά γεγονότων σύμφωνα με την οποία, όπως εκτιμούν στη ΝΔ, φαίνεται πως υπήρχε ενημέρωση αλλά και παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η Μαρία Σπυράκη υπενθύμισε μεταξύ άλλων, δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ένα χρόνο πριν όπου υποστήριξε στη Βουλή ότι «ανοίγει η υπόθεση Novartis» κάνοντας λόγο για μίζες σε πολιτικά κόμματα, την αιφνιδιαστική παραίτηση Ράικου στις 14 Μαρτίου του 2017 και τις καταγγελίες της πως δεν λαμβάνει θεσμική προστασία αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ένα χρόνο πριν όπου έκανε λόγο για εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στο θέμα.

Γ. Κεφαλογιάννης στον realfm για Novartis: «Ναι» σε πλήρη διαλεύκανση, αλλά χωρίς κουκούλες

«Ζητάμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Τριάντα βουλευτές πρέπει να υπογράψουν την πρόταση της προανακριτικής. Κατανοώ τη δυσκολία της κυβέρνησης. Και απορώ γιατί η υπόθεση είναι αντικείμενο συνεχών συσκέψεων» είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη.

«Το σκάνδαλο της Novartis ερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται στη σπίλωση των προσώπων. Στις ίδιες περιόδους κάποιοι πολιτικοί που είναι φιλικά προσκείμενοι δεν είναι στις λίστες» είπε η «γαλάζια» ευρωβουλευτής προσθέτοντας πως υπάρχει ιδιαίτερη και έντονη ανησυχία από την πλευρά της Πειραιώς σε σχέση με την κυβερνητική παρέμβαση στη δικαστική εξουσία.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην οδηγήσει την Ελλάδα στη θέση της Πολωνίας. Η διάκριση των εξουσιών είναι στην ΕΕ θεμελιώδες ζήτημα» είπε καλώντας πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντήσει πως γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας ένα χρόνο πριν αυτά φτάσουν στη Βουλή.

Φορτσάκης: Άκυρη η προστασία των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προσπάθεια σπίλωσης, πρόκειται για μια σκευωρία», πρόσθεσε η συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας δηλώσεις του πρόεδρου της παράταξης, ο οποίος και είχε ζητήσει οι μάρτυρες να βγάλουν τις κουκούλες.

Η ίδια εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και για την άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα τονίζοντας πως η κυβέρνηση μεθοδεύει την αποφυλάκισή του και ξεκαθαρίζοντας πως αυτό είναι κάτι που η ΝΔ δεν θα το επιτρέψει.

Όσον αφορά το επιτόκιο δανεισμού με το οποίο δανείστηκε χθες η χώρα η κα Σπυράκη επεσήμανε πως η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία δανείζονται με σαφώς μικρότερα επιτόκια κάνοντας λόγο για έργο Τσίπρα, Τσακαλώτου και Βαρουφάκη που βούλιαξαν τη χώρα που έβγαινε από την κρίση.

«Η χώρα μετά το 2018 θα έχει νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση» είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.