Τσίπρας ενόψει συνάντησης με Ζάεφ: Έχω μεγάλες προσδοκίες - Τι λένε κυβερνητικές πηγές στο real.gr

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Σύνοδο ΕΕ- Δ. Βαλκανίων στη Σόφια, όπου το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του, μετά τις διαπραγματεύσεις των ΥΕΞ των δυο χώρων. Τι αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη στο real.gr για τη συνάντηση.
Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντας ως παρατηρητής.

Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».Νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του ΕΣΚ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ερωτηθείς «τι περιμένετε απ' τη συνάντησή σας;», απάντησε «μόνο επιτυχία».

Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ΕΕ - Δ. Βαλκανίων θα έχει στις 10:15 το πρωί διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Δείτε το tweet του Αλέξη Τσίπρα


Ελάχιστη ώρα πριν απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή για τη Σόφια, ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει πρόοδος, αλλά μάλλον δεν θα γίνει αύριο το breakthrough, δεν θα έχουμε την τελική συμφωνία».Ερώτημα υπάρχει για το αν θα γίνουν μία ή παραπάνω συναντήσεις Τσίπρα - Ζάεφ, καθώς, πέρα από την προγραμματισμένη αυριανή συνάντηση (συγκεκριμένα στις 10:15-11:15), δεν αποκλείεται -αλλά και δεν επιβεβαιώνεται- ότι θα γίνει συνάντηση των δύο ηγετών σήμερα το βράδυ μακριά από το φως της δημοσιότητας.

Τζανακόπουλος: Σημαντική η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ, αλλά δεν προεξοφλούμε τίποτα

Μητσοτάκης: Λύση στο Σκοπιανό μόνο με συνταγματική αναθεώρηση