«Υπάρχουν Θεσσαλονικείς που προσδοκούν να συνεχιστεί το έργο Μπουτάρη το 2019»

Την εκτίμηση ότι οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα βρουν την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» ενωμένη, εξέφρασε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Την εκτίμηση ότι οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα βρουν την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» ενωμένη και χωρίς αποστασιοποιημένα στελέχη, καθώς υπάρχουν πολίτες που προσδοκούν να συνεχιστεί το έργο του Γιάννη Μπουτάρη, εξέφρασε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Καλυψώ Γούλα τόνισε πως «η διοίκηση υλοποιεί το πρόγραμμα της «Πρωτοβουλίας» με όλα τα αγκάθια, τους ελέγχους, την Αποκεντρωμένη και τις ολιγωρίες και πιστεύω ότι θα φτάσουμε ενωμένοι στις εκλογές με τη λογική της διεύρυνσης και της επόμενης ημέρας για το διάστημα 2019 2024».

Χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη ως «άνθρωπο που αποτελεί πρόκληση και εναλλακτική φωνή στην πόλη», ενώ αναφερόμενη στα αποστασιοποιημένα στελέχη της διοικούσας παράταξης είπε:

«Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει εάν κάποιοι θέλησαν να αποστασιοποιηθούν. Εάν τους προτάθηκαν θέσεις και πλέον έχουν διαφορετική αντίληψη από αυτή που είχαν μέχρι πριν. Οι δημότες θέλουν λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας τους και η διοίκηση του δήμου είναι υποχρεωμένη να ικανοποιεί τις ανάγκες τους».

Μπουτάρης: Δεν χαριεντίζομαι με τον Τσίπρα – Δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ!

‘Οσο για την ακύρωση δύο αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και τα γυάλινα περίπτερα στη Νέα Παραλία από τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, η ίδια επανέλαβε πως η διοίκηση θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα.

«Θλίβομαι γιατί άκουσα κακεντρεχή σχόλια από κάποιους. Θα προσφύγουμε κατά των αποφάσεων αυτών γιατί δεν συμφωνούμε με το σκεπτικό και την άποψη της Αποκεντρωμένης. Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και δεν είδαμε τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που τάχθηκαν υπέρ. Το να χαίρεσαι ότι θα ξαναπάμε πίσω σε θέματα που απασχολούν τους δημότες και την πόλη δεν είναι έξυπνο» δήλωσε η  κ. Γούλα.

Η  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm», άσκησε επίσης κριτική στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της ακύρωσης των δύο αποφάσεων.

«Ο κ.Καλαφάτης σε κείμενο του ανέφερε ότι απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. Να διαβάζει καλύτερα. Η Αποκεντρωμένη δεν κάνει λόγο για ενισχυμένη πλειοψηφία αλλά για απόλυτη πλειοψηφία» ανέφερε.

Επανέλαβε πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή, παρουσία του δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με στόχο τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των συνεδριάσεων του Σώματος.