Quantcast

Αναβολή στη στέψη: Ήττα για την Γιουβέντους 2-1 από την Σπαλ

Η Γιουβέντους χρειαζόταν έναν βαθμό για να εξασφαλίσει μαθηματικά το όγδοο σερί σκουντέτο,  όμως γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Σπαλ και η στέψη της πήρε αναβολή.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι ξεκούρασε αρκετούς από τους λεγόμενους βασικούς ώστε να τους έχει "φρέσκους" στη ρεβάνς με τον Άγιαξ για τα προημιτελικά του Champions League, μεταξύ των παικτών που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής και βρέθηκαν στην ενδεκάδα ήταν και ο Κύπριος διεθνής μέσος Γρηγόρης Κάστανος που έκανε ντεμπούτο σε αγώνα της "Μεγάλης Κυρίας", παρόλα αυτά η Γιουβέντους ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ με πλασέ του Κεν στο 30'.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το υπέρ τους 1-0, όμως αν και τους αρκούσε ο βαθμός για τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε την ισοπαλία.

 Ο Μπονιφάτσι στο 49' νίκησε με σκαστή κεφαλιά τον Περίν, ενώ η ιστορική ανατροπή για τους "μπιανκατζούρι" που πιθανότατα τους κρατάει στη μεγάλη κατηγορία (είναι πλέον στο 7 από τη ζώνη του υποβιβασμού) έγινε με σουτ του Φλόκαρι στο 74' μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα (η πρώτη ήρθε στις 17 Μαρτίου, το 0-2 στο "Μαράσι" από την Τζένοα), που χρειάζεται τώρα έναν βαθμό κόντρα στην Φιορεντίνα στο "Juventus Stadium" την ερχόμενη αγωνιστική για να κατακτήσει τον τίτλο, εκτός αν η Νάπολι αποτύχει να νικήσει την ουραγό Κιέβο στην Βερόνα.

Σπαλ: Βιβιάνο, Τσιόνεκ, Βίκαρι, Μπονιφάτσι, Λάτσαρι, Μούρτζα, Μισιρόλι, Σκιαταρέλα (70' Βαλντιφιόρι), Φάρες, Πετάνια (89' Αντενούτσι), Φλόκαρι (84' Ρετζίνι)

Γιουβέντους: Περίν, Ντε Σίλιο, Μπαρτσάλι (81' Μπερναρντέσκι), Γκότσι, Σπινατσόλα, Κουαδράδο, Μπεντανκούρ, Κάστανος (61' Καβίλια), Ζοάο Κανσέλο, Ντιμπάλα, Κεν (69' Μαβιντίνι)