Quantcast

Αναμονή από Βασιλειάδη για τον τελικό Κυπέλλου, σκέψη για μαθητές στις κερκίδες

Η διεξαγωγή τελικού μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τρίτη σερί χρονιά φαντάζει αναπόφευκτη και ο «πονοκέφαλος» για το πού και κυρίως με πόσους θεατές θα γίνει το παιχνίδι είναι έντονος.

Όλα δείχνουν πως η έδρα δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει το ΟΑΚΑ. Πέρυσι οι δύο φιναλίστ πήραν από 18.000 εισιτήρια, αλλά φέτος τόσο μεγάλος αριθμός οπαδών δεν πρόκειται να βρεθεί στις κερκίδες για λόγους ασφαλείας.

Η Πολιτεία δεν θα παρέμβει προτού βγει οριστικά το ζευγάρι του τελικού, δηλαδή μετά τους επαναληπτικούς ημιτελικούς που θα γίνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού ακούγεται ότι θα ήταν ιδανικό να διεξαχθεί ο τελικός μόνο με μαθητές στις κερκίδες. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, γίνεται εδώ και μια διετία με απόλυτη επιτυχία στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ στο Ηράκλειο.

Πάντως, αυτό χρειάζεται χρόνο για να οργανωθεί και είναι άγνωστο αν αυτός θα υπάρχει από τις 25 Απριλίου (επόμενη μέρα των ημιτελικών) μέχρι τις 11 Μαΐου που είναι προγραμματισμένος ο τελικός.

Μια πιο ακραία σκέψη θέλει την επανάληψη του σκηνικού του 2016, όταν ο τελικός ΑΕΚ-Ολυμπιακός είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, τώρα, λέγεται πως δεν συμφωνούν με πολύ μειωμένο αριθμό εισιτηρίων, γιατί δε θέλουν να στερήσουν στους φιλάθλους τους τη δυνατότητα να δουν τον τελικό, ενώ η πλευρά της ΑΕΚ τονίζει πως βασικό της μέλημα είναι η ασφάλεια.

Πάντως, και οι δύο ΠΑΕ ανησυχούν για το ενδεχόμενο επεισοδίων και συμφωνούν πως δεν θέλουν να ρισκάρουν με αφαιρέσεις βαθμών ή τιμωρίες έδρας που θα «κουβαλήσουν» στην επόμενη σεζόν.