Quantcast

Βίντεο: «Ξέσπασε» σε δάκρυα και τρελούς πανηγυρισμούς ο Ιτούδης

Ο Δημήτρης Ιτούδης έγινε για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης ως πρώτος προπονητής, σε μια επιτυχία μοναδική για Έλληνα προπονητή.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ είχε το δικό του «ξέσπασμα» με το τέλος του αγώνα και την νίκη επί της Αναντολού Εφές στον τελικό, δακρύζοντας στην αγκαλιά της οικογένειάς του και πανηγυρίζοντας τρελά την κούπα που κατέκτησε η ομάδα του για 8η φορά στην ιστορία της, έχοντας και μια ξεχωριστή στιγμή με τον ιδιοκτήτη της, Αντρέι Βατούτιν, ο οποίος επίσης έκλαιγε από χαρά για τη δικαίωση των Μοσχοβιτών. 

«Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι ο Κάιλ, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα»

Ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της κατάκτησης του τροπαίου στην Ευρωλίγκα χαρακτήρισε σε δηλώσεις του μετά το ματς τον Κάιλ Χάινς ο Δημήτρης Ιτούδης. Με τον Έλληνα τεχνικό της «ομάδας του στρατού» να κάνει ειδική μνεία στην συνεισφορά του Αμερικανού σέντερ, εντός κι εκτός των παρκέ… 

«Δεν είναι τυχαίο πως έχω δίπλα μου αυτόν τον τύπο. Ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι ο Κάιλ. Είναι ένας παίκτης τον οποίο θαυμάζω. Μόνο το πώς φέρεται και κρατάει ενωμένη την ομάδα. Είναι το είδωλό μου, η καρδιά μου, το στομάχι μου, το αριστερό μου χέρι. Ένα ζωντανό παράδειγμα. Σε δέκα χρόνια μπορεί να γίνει προπονητής. Είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις», είπα αρχικά ο Ιτούδης. 

Και πρόσθεσε: «Παλέψαμε σκληρά μετά από το περσινό. Το είχε πει μετά το τέταρτο παιχνίδι της σειράς με την Μπασκόνια και τους πανηγυρισμούς. Ότι έπρεπε να έρθουμε εδώ για να τελειώσουμε την δουλειά στο γήπεδο αυτό».