Quantcast

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις του Europa League

Η Τσέλσι υποδέχθηκε το Λονδίνο την Ντινάμο Κιέβου και δεν είχε όρεξη γι'... αστεία. Οι "μπλε" άνοιξαν το σκορ μόλις 17 λεπτά μετά από την έναρξη του ματς χάρη στο γκολ Πέδρο, ύστερα από φοβερό τακουνάκι του Ολιβιέ Ζιρού.

Στο 65ο λεπτό ο Ουίλιαν διεύρυνε το προβάδισμα, ενώ η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι αγκάλιασε το εισιτήριο των προημιτελικών ενόψει της ρεβάνς του "Ολιμπίσκι", καθώς ο Χάντσον-Οντόι διαμόρφωσε στο 90ό λεπτό το τελικό σκορ (3-0).

Η πρώην ομάδα του Ιταλού τεχνικού, Νάπολι, τα πήγε το ίδιο καλά. Υποδέχθηκε τη Ζάλτσμπουργκ στο "Σαν Πάολο", τη νίκησε 3-0 κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Αυστρία θα είναι κι αυτή στους οκτώ. Ο Αρκάντιους Μίλικ άνοιξε το σκορ στο δέκατο λεπτό για τους "παρτενοπέι", ο Φαμπιάν Ρουίθ ύστερα από οκτώ λεπτά (18') διεύρυνε το προβάδισμα και το αυτογκόλ του Ονγκενέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.. 

 

Η Βαλένθια προηγήθηκε δύο γκολ χάρη σε δύο εξαιρετικά γκολ του Ροδρίγο, αλλά η Κρασνοντάρ μείωσε με τον Κλάεσον στο 63ο λεπτό. Οι "νυχτερίδες" διατηρούν το προβάδισμα, αλλά το εκτός έδρας γκολ (2-1) δίνει ελπίδες στους Ρώσους.

H Ρεν νίκησε 3-1 την Άρσεναλ που έπαιζε από νωρίς με 10 λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου κι απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League. Με τον... αέρα της παράδοσης που την ήθελε να μην έχει χάσει ποτέ σε δέκα αναμετρήσεις με γαλλικές ομάδες, μπήκε η Άρσεναλ και κατάφερε με το «καλημέρα» να παγώσει τη Βρετάνη. Μόλις στο 4ο λεπτό του ματς, η τύχη χαμογέλασε στον Αϊβόμπι που βρέθηκε στην περιοχή και ξεγέλασε τον Κούμπεκ που ήταν εκτός θέσης, βάζοντας μπροστά με 1-0 τους «κανονιέρηδες». 

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είδε δύο κίτρινες σε διάστημα επτά λεπτών (34’ και 41’) με τη δεύτερη πάντως να είναι αυστηρή και έφυγε για τα αποδυτήρια, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του. Μάλιστα, από το φάουλ για το οποίο απεβλήθη προήλθε το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα της Βρετάνης. Στο 42’ ο Μπορουζό ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα βρήκε στο τείχος, αλλά στρώθηκε και πάλι στον ίδιο που με σουτ-κανονιά νίκησε τον Τσεχ και έγραψε το 1-1. 

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Έμερι κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος! Οι Γάλλοι, μπήκαν με αυτοπεποίθηση και σε δύο περιπτώσεις, με τον Μπορουζό στο 58’ και τον Μπεν Αρφά στο 62’ άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά έπεσαν πάνω στον Τσεχ. Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες της Ρεν, το έκανε ο Μονρεάλ στο 65’, όταν μετά από σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τσεχ, βάζοντας με τον τρόπο αυτό μπροστά τους Γάλλους με 2-1. 

Και στο 88ο λεπτό ο Σαρ βρήκε ανοικτή την άμυνα των Λονδρέζων, νίκησε τον Τσεχ και έγραψε το τελικό 3-1, που αυτόματα καθιστά φαβορί για την πρόκριση την ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν. 

«Κόλλησαν» στο 0-0 Άιντραχτ και Ίντερ στην Φρανκφούρτη. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς, αφού χάθηκαν πολλές ευκαιρίες από τις δύο πλευρές. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι «νερατζούρι» ήταν καλύτεροι. Η ομάδα του Σπαλέτι, που για ακόμη ένα ματς δεν είχε στην διάθεσή του τον Ικάρντι, εκμεταλλεύτηκε το άγχος των γηπεδούχων και ήταν πιο επικίνδυνη. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ όμως ο Μπρόζοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τραπ από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άιντραχτ ήταν ελαφρώς καλύτερη. Οι «αετοί» πήραν στο γήπεδο και πίεσαν αρκετά την Ίντερ, που βέβαια όπως χρειάστηκε είχε σε ετοιμότητα τον Χαντάνοβιτς. Ο Σπαλέτι «έκλεισε» αρκετά την ομάδα του στο φινάλε κι εν τέλει κατάφερε να φύγει από την Φρανκφούρτη με μικρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Εάν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ θα υποβιβαζόταν από την Primera στη Segunda (είναι στην 18η θέση, εντός ζώνης υποβιβασμού). Αλλά, στην Ευρώπη το "κίτρινο υποβρύχιο" τα πάει περίφημα. Άνοιξε το σκορ στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ με τον Βιθέντε Ιμπόρα στο 33ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Ιρανό φορ τους Σερντάρ Αζμούν, αλλά οι Ισπανοί έφυγαν με τη νίκη - μισή πρόκριση από την "Gazprom Arena". Ο Μορένο στο 64' έκανε το 1-2 και ο Μορλάνες στο 71' το τελικό 1-3!

Η Μπενφίκα πήγε στο Ζάγκρεμπ με τον αέρα της προσπέρασης της Πόρτο και της πρώτης θέσης στην Primeira Liga. Η Ντιναμό ωστόσο "φρόντισε" να κόψει τα "φτερά" των "αετών". Οι Κροάτες κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα που έκανε ο Ρούμπεν Ντίας στον Ντάνι Όλμο, ο Μπρούνο Πέτκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κι άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες. Το σκορ αυτό (1-0) έμελλε να είναι και το τελικό, βάζοντας δύσκολα στην Μπενφίκα ενόψει της ρεβάνς του "Estadio da Luz".

Φανταστικό ματς διεξήχθη στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις 24 δευτερόλεπτα μετά από την έναρξη του ματς, καθώς ο Μπεν Γεντέρ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Σλάβια και νίκησε τον Κόλαρ. Ο πρώην εξτρέμ του ΠΑΟΚ Μίροσλαβ Στοχ ισοφάρισε για τους Τσέχους της Σλάβια στο 25ο λεπτό, αλλά ύστερα από τρία λεπτά (28') οι Ισπανοί πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Μουνίρ Ελ Χανταντί. Κι όμως η ομάδα της Πράγας έφυγε με το 2-2 από τη Νερβιόν. Ο Κραλ στο 39' διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και το προβάδισμα στη Σλάβια ενόψει της ρεβάνς.

 

Τα πρώτα ματς των «16»

Ζενίτ - Βιγιαρεάλ 1-3 (35' Αζμούν / 33' Ιμπόρα, 64' Μορένο, 71' Μορλάνες)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπενφίκα 1-0 (38' πεν. Πέτκοβιτς)

Ρεν - Άρσεναλ 3-1 (42' Μπουριζό, 65' αυτ. Κοσιελνί, 88' Σαρ / 4' Ιγουόμπι)

Σεβίλλη - Σλάβια 2-2 (1' Μπεν Γεντέρ, 28' Χανταντί / 25' Στοχ, 39' Κραλ)

Άιντραχτ - Ίντερ 0-0

Βαλένθια - Κρασνοντάρ 2-1 (12', 24' Ροντρίγκο / 63' Κλάεσον)

Νάπολι - Ζάλτσμπουργκ 3-0 (10' Μίλικ, 18' Ρουίζ, 58' Ογκουενέ (αυτ.))

Τσέλσι - Ντινάμο Κιέβου 3-0 (18' Πέδρο, 65' Ουίλιαν, 90' Χάντσον-Όντοι)