Quantcast

Καμία κινητικότητα για άρση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Παναθηναϊκού

Ο Δεκέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας για τον Παναθηναϊκό αναφορικά με τη διαδικασία της αδειοδότησης της ομάδας. Εκεί έχει ρίξει το βάρος η διοίκηση του τριφυλλιού, καθώς προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με δεκάδες πιστωτές, καταβάλλοντας έστω κι ένα μικρό μέρος των οφειλομένων στον καθένα.

Στόχος φυσικά είναι να αποσπάσει συναίνεση για νέους διακανονισμούς και να μπορέσει να παρουσιάσει στην επιτροπή αδειοδότησης, όταν έρθει η ώρα, ότι πλέον ο σύλλογος μπαίνει σε μία τάξη, ρυθμίζοντας τα χρέη του. Έχει μειώσει, παράλληλα, το μπάτζετ, διαθέτει πηγές χρηματοδότησης από τηλεοπτικά, χορηγούς και δίνει βάση στην Ακαδημία, κάτι που το επιζητεί η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Σίγουρα, όμως, υπάρχουν μέχρι στιγμής θέματα με αρκετούς πιστωτές, ενώ όλα τα παραπάνω δεν είναι βέβαιο ότι εξασφαλίζουν την άδεια. Ακόμα κι αν αυτή δοθεί, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν αρκεί για να πειστεί η UEFA να άρει τον αποκλεισμό ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πάντα φυσικά στην περίπτωση που η ομάδα του Γιώργου Δώνη κερδίσει την τρέχουσα σεζόν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να μπει, όμως, στη διαδικασία η UEFA να συζητήσει πιθανή άρση, θα πρέπει να το «κυνηγήσει» ο Παναθηναϊκός.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μοιάζει, βέβαια, να έχει τύχη το τριφύλλι, αλλά μία προσπάθεια θα την άξιζαν ο Δώνης και οι παίκτες και αν πετύχαινε, θα είχε πολλά οφέλη για τον σύλλογο. Αν θα αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον είναι άγνωστο, αλλά στην παρούσα φάση δεν γίνονται συντονισμένες ενέργειες.