Quantcast

Νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ και πρωτιά για τον Ολυμπιακό

Και μαθηματικά πρώτος στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με σούπερ σταρ τον Καναδό διαγώνιό τους Γκάβιν Σμιτ (23 πόντους) νίκησαν 3-1 σετ (25-21, 21-25, 27-25, 25-15) τον ΠΑΟΚ και μια στροφή πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου κατέκτησαν και μαθηματικά την πρώτη θέση που τους δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέϊ οφ. Το ματς κρίθηκε στο τρίτο σετ.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να το ελέγχει όταν προηγήθηκε με 22-17. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Ψάρρα υπέστη black out, ο Ολυμπιακός «ξύπνησε» (καθοριστική συμβολή στο μπλοκ του Σμαραγδή) και με σερί 10-3 πήρε το σετ και εξασφάλισε την πρωτιά. Το σετ έληξε με περιπετειώδη τρόπο καθώς ο Φιλίποφ χρεώθηκε από τον ρέφερι Θέμελη υπέρβαση στο φιλέ στην μάχη με τον Πετρέα για να γίνει το 27-25.

Ο τηλεοπτικός φακός πιάνει τον Φιλίποφ πριν την υπέρβαση στο πάνω μέρος του φιλέ να πατάει στο γήπεδο του Ολυμπιακού (ο δεύτερος ρέφερι Βουδούρης δεν έδειξε την παράβαση). Στη συνέχεια την ώρα όπου Φιλίποφ και Πετρέας μάχονται πάνω στο φιλέ, η μπάλα δείχνει να είναι περισσότερο προς το μέρος του Ολυμπιακού κάτι που αν ισχύει (μόνο το video check μπορεί να το δείξει) συνιστά παράβαση την οποία υπέδειξε ο πρώτος διαιτητής. Οι Κυπελλούχοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαναν κίνηση να αποχωρήσουν από το γήπεδο αλλά τελικά μετά από λίγα λεπτά πείστηκαν να επιστρέψουν στο ματς για να ολοκληρωθεί. Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε απίστευτη ανατροπή και ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε» αγωνιστικά αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό timing και την μεγάλη ( 5) διαφορά που είχε στο τρίτο σετ. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 58 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους,53 επιθέσεις,9 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 21-25, 25-21, 27-25, 25-15