Quantcast

Οι πρώτες συζητήσεις ΑΕΚ-Ρόμα για Πόνσε, το ταξίδι Λυσάνδρου και ο... Μπάρκας

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει στη δύναμή της τον Εζεκιέλ Πόνσε και έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προσπάθειά της να το πετύχει, με οποιοδήποτε τρόπο.

Οι επαφές της με τη Ρόμα έχουν αρχίσει προ αρκετών εβδομάδων. Μάλιστα, τη Ρώμη είχε επισκεφτεί άνθρωπος της Ένωσης πριν κάποιο διάστημα και είχε συζητήσει την παραμονή του Αργεντινού γκολτζή στην ομάδα επί ημερών Μόντσι.

Ωστόσο, ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής των «τζιαλορόσι», με τον οποίο έγινε το deal ΑΕΚ-Ρόμα για τον Πόνσε το περασμένο καλοκαίρι, αποχώρησε και επέστρεψε στη Σεβίλλη.

Έτσι, τώρα ο Μηνάς Λυσάνδρου θα μεταβεί στη Ρώμη για να συζητήσει από κοντά με τη νέα διεύθυνση της ιταλικής ομάδας.

Η ΑΕΚ έχει διάθεση να «παλέψει» και να κρατήσει τον 22χρονο επιθετικό με οποιοδήποτε τρόπο και δεν αποκλείεται τίποτα. Ακόμη δηλαδή και να τεθεί σε ισχύ η οψιόν που έχει η Ένωση ύψους 6 εκατ. ευρώ (καταβολή σε τέσσερις δόσεις), αποκτώντας το 70% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Υπάρχουν, ωστόσο, κι άλλοι δρόμοι. Όπως να κρατήσει τον Πόνσε είτε με παράταση του δανεισμού με τους ίδιους όρους με φέτος για ένα χρόνο επιπλέον είτε με απόκτηση ποσοστού των δικαιωμάτων του σε συνιδιοκτησία με τη Ρόμα, όπως και «πάντρεμα» των δύο παραπάνω, ενώ είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να πέσει ουσιαστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το όνομα του Βασίλη Μπάρκα!

Η Ρόμα έχει «τσεκάρει» και θέλει τον τερματοφύλακα του δικεφάλου και δεν είναι απίθανο η περίπτωσή του να «παντρευτεί» με την παραμονή του Πόνσε. Όλα θα φανούν, όμως, το επόμενο διάστημα. Το βέβαιο είναι, πάντως, πως η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη τις προσπάθειες να κρατήσει τον πρώτο της φετινό σκόρερ στη δύναμή της.