Quantcast

Τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Μήτρογλου - Τι λέει ο ατζέντης του

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα. Μάλιστα, το ρεπορτάζ των γειτόνων συνοδεύεται από δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη που επιβεβαιώνουν το έντονο ενδιαφέρον της πειραϊκής ομάδας για τον διεθνή στράικερ.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως οι Τούρκοι στην προκειμένη περίπτωση ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Η ουσία της υπόθεσης είναι πως ακόμη κι αν πράγματι στον Ολυμπιακό είχαν εστιάσει στον Μήτρογλου, τα νούμερα δεν βγαίνουν για την επιστροφή του Έλληνα φορ στο λιμάνι.

Οι πάγιες ετήσιες απολαβές του 31χρονου ποδοσφαιριστή στη Γαλατασαράι ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός του από τη Μαρσέιγ στην τουρκική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

Συν τοις άλλοις, το τάιμινγκ που διανύουμε η «τσιμ μπομ» ρίχνει όλο το βάρος της στη «μάχη» του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του τρόπαιου (ούσα στο -2 από την πρωτοπόρο Μπασακσεχίρ, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε), χωρίς να προχωρά θέματα που άπτονται του προγραμματισμού (εκκαθαρίσεις-μεταγραφές) ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Μήτρογλου έχει συμβόλαιο με τη «Γαλατά» και για την επόμενη περίοδο και δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως μεταφορά επιθυμίας από πλευράς της τουρκικής ομάδας για την πρόωρη λύση της συνεργασίας του.

Κι αν υποθέσουμε πως δεν συνεχίζει στη Γαλατασαράι και επιστρέφει στη Μαρσέιγ το καλοκαίρι (βάσει του συμβολαίου που υπάρχει με την γαλλική ομάδα μέχρι το 2021), οι καθαρές ετήσιες απολαβές του στη Μασσαλία κινούνται στα 2,6 εκατομμύρια, χρήματα που είναι απαγορευτικά για τον Ολυμπιακό και δεν αφήνουν ρεαλιστικές πιθανότητες επιστροφής του παίκτη στον Πειραιά.

Η θέση του Πάνου Γαλαριώτη

Ο ατζέντης του Κώστα Μήτρογλου, Πάνος Γαλαριώτης, θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το τι ισχύει για την περίπτωση του διεθνή Έλληνα φορ της Γαλατασαράι και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Radyospor» για:

Τα σενάρια για τον Ολυμπιακό: «Είναι άλλο το τι γράφει ο Τύπος και άλλο το τι ισχύει. Πρόκειται καθαρά για ισχυρισμούς του τουρκικού Τύπου. Ο Κώστας δεν σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από τη Γαλατά. Ήρθε εδώ για να πάρει το πρωτάθλημα και κάνει ό,τι μπορεί για αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Το αν θα συνεχίσει στην Γαλατασαράι: «Ο Κώστας αυτή την στιγμή έχει συμβόλαιο. Πάντα σέβεται τα συμβόλαια και τις συμφωνίες που γίνονται».