Quantcast

Ταινία για τα 4 χρόνια θριάμβου της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα

Tαινία-ντοκιμαντέρ για τα τέσσερα χρόνια θριάμβου της Μπαρτσελόνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της. Τέσσερα χρόνια και 14 τίτλοι, για τους Καταλανούς του Πεπ, τίτλοι και εμφανίσεις που την έκαναν να θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.  

Η ταινία αυτή, βασισμένη στο βιβλίο «Μπαρτσελόνα: η κατασκευή  της μεγαλύτερης ομάδα στον κόσμο» του Γκρέαμ Χάντερ, για την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα  κατά τα έτη 2009 έως 2012, διάστημα που επαναπροσδιόρισε το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ξεδιπλώνει το μυστικό της επιτυχίας.

Οι ποδοσφαιριστές που εξηγούν την τακτική τους, οδηγούν τον θεατή σε μονοπάτια που ήταν άγνωστα. Σίγουρα κανένας προπονητής δεν ξυπνά τόσο πολλή την περιέργεια όπως ο Γκουαρντιόλα. Ο ίδιος καθίσταται σπάνιος, αρνείται τις συνεντεύξεις.

Η προπόνηση  με αυτόν είναι σαν να μαθαίνεις άλλη γλώσσα, λέει ένας επαγγελματίας στο «Take the Ball» και δεν το ακούς αυτό για πρώτη φορά. Βλέπει το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο, υποστηρίζουν πρώην παίκτες του ενισχύοντας το μύθο του Γκουαρντιόλα, που είχε επινοήσει ένα ακριβές σχέδιο αγώνα σε ένα παιχνίδι.

«Ήθελε να αλλάξει τη διατροφή μας και να αποφασίσει πότε θα κοιμόμαστε, ο Πεπ ήθελε να ελέγξει τα πάντα, είχε εμμονή», λέει ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.